Sednica u Rektoratu beogradskog Univerziteta otkazana, navodno nije bilo kvoruma

Otkazana je sednica Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu, na kojoj je večeras trebalo da bude izabran student prorektor - piše "Danas".
Sednica u Rektoratu beogradskog Univerziteta otkazana, navodno nije bilo kvoruma
Foto: Pixabay
Sednici u zgradi Rektorata su prisustvovali predstavnici studentske organizacije "Borba", čija je namera bila da je ometaju jer je, po njihovim rečima, postojao samo jedan kandidat, a navodni razlog otkazivanja sednice je nedostatak kvoruma.
 
Članica "Borbe", studentkinja Emilija Milenković, ocenila je za Danas da je to bio "pokušaj diverzije" sednice, ali da će oni pratiti i sledeću kada bude zakazana.
"Jedino me plaši da će sledeća sednica biti zatvorena za javnost. U tom slučaju mi ćemo čekati ispred zgrade Rektorata. Hoćemo da se izborimo za demokratske predstavnike, a danas smo videli da oni to nisu", rekla je Milenković.
Studenti iz "Borbe" su ranije najavili da će bojkotovati sednicu ukoliko kandidat bude samo aktuelna studentkinja prorektorka Ana Grčić.
 
Oni su nezadovoljni što je Grčić ponovo predložena jer je, kako su kazali, povezana sa organizacijom Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB) u čijim prostorijama su deljene dnevnice za rad u kol centru Srpske napredne stranke neposredno pre decembarskih izbora.
Grupa studenata zaputila se sa protesta ka zgradi Rektorata, gde je večeras planiran izbor studenta prorektora na sednici Studentskog parlamenta.
 
Međutim, samo oko 20 minuta nakon što su studenti ušli u salu i postavili pitanje imena kandidata i dnevnog reda, sednica je odložena. 
  • Vlada

    17.01.2024 08:27
    Nije mi baš jasno: zar parlament ne predstavlja većinu studenata? Zar manjina može da nameće većini šta da radi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.