GIK dodelio odborničke mandate u Skupštini Beograda

Gradska izborna komisija usvojila je rešenje o dodeli odborničkih mandata, na osnovu izveštaja o rezultatima izbora za odbornika Skupštine Beograda.
GIK dodelio odborničke mandate u Skupštini Beograda
Foto: 021.rs
Komisija je usvojila i Izveštaj o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine Beograda, kao i zapisnik sa 30. sednice Gradske izborne komisije, navodi se u saopštenju.
Komisija je saopštila da je lista "Beograd ne sme da stane" osvojila 39,34 odsto glasova i 49 mandata, a lista "Srbija protiv nasilja" 34,27 odsto glasova i 42 mandata.
 
Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija dobila je 4,8 odsto glasova i šest mandata, "NADA za Beograd" 6,01 odsto glasova i sedam mandata i lista "Mi – glas iz naroda" 5,37 odsto glasova i šest mandata.
Članovi Pravnog tima Zeleno-levog fronta, advokat Vladimir Dragaš i poslanica Jelena Jerinić podneli su danas krivičnu prijavu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv dve službenice Službenog lista grada Beograda i gradske sekretarke za informisanje zbog antidatiranja Službenog lista grada Beograda.
 
"Ne sumnjamo da je neposredni motiv za ova ozbiljna krivična dela bilo onemogućavanje opozicije da podnese zahtev za poništavanje izbora Ustavnom sudu, ali ZLF ukazuje da je takvo bezobzirno postupanje daleko problematičnije od toga", navodi se u saopštenju.
 
"Ono je dokaz da su naše institucije u potpunosti zarobljene, pod kontrolom Srpske napredne stranke i da javni službenici bez ikakvog prikrivanja za račun SNS čine krivična dela", dodaje se.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija