Analitičari: Vučić "Skokom u budućnost" skreće pažnju sa masovnog siromaštva i izborne krađe

Plan "Skok u budućnost - Srbija Ekspo 2027" Aleksandar Vučić je predstavio da bi skrenuo pažnju sa izbornih nepravilnosti, da "bajkama skrene pažnju sa strašnog masovnog siromaštva".
Tako ocenjuju analitzičari uz dodatak da je Vučićev "Skok u budućnost" i najava okvira za naredne lokalne izbore.
 
Profesor Fakulteta političkih nauka Dušan Spasojević je za list Danas rekao da je plan "Srbija 2027" u funkciji promene agende kao odgovor na pritisak zbog izbornih nepravilnosti, a da je dugoročno to okvir za naredne lokalne izbore.
Spasojević je rekao da plan "Srbija Ekspo 2027", koji je u subotu promovisao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ima "dvostruku funkciju".
 
"Prva i kratkotrajna jeste da odgovore na pritisak oko izbornih neregularnosti i da probaju da promene trenutnu agendu, dok je srednjoročno reč o okviru za naredne lokalne izbore (zbog toga je plan imao dosta obećanja za gradove širom Srbije) i stvaranju narativa kojim bi Srpska napredna stranka da 'zatvori' period do kraja AV mandata", rekao je Spasojević.
Profesor Univerziteta u Novom Sadu i nekadašnji predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić je za list rekao da smatra da Vučiću plan "Srbija 2027" treba zbog izbora u Beogradu koji će, kako je naveo, po svoj prilici ipak morati da budu ponovljeni.
 
Pajtić je za Danas ocenio da Vučić "bajkama skreće pažnju sa strašnog masovnog siromaštva, ogromnih deficita u vladavini prava i katastrofalnog položaja Srbije".
 
Politički analitičar Dragomir Anđelković je za list, povodom predstavljanja plana za 2027. godinu, rekao da "nada umire poslednja".
 
"To dobro zna Vučić koji je vrhunski majstor u sferi zaluđivanja i varanja građana. Svoj politički opstanak bazira na tuđoj lažnoj nadi. Svestan je da, ako se argumentovano sagledaju stvari, standard građana Srbije ne da nije bolji, već je i gori u poređenju sa vremenom pre nego što je došao na vlast", rekao je Anđelković.
  • Ilija

    23.01.2024 21:23
    Skok u provaliju
    12 pa 15 pa 18 milijardi evra zadnja cena.Koliko će koštati Expo do kraja?
    Nemožemo otplacivati postojeće dugove ,a Skok će nas odvesti u bankrot.
  • Пера ловац

    23.01.2024 19:29
    Ја сам више за узгој Српског Кенгура ,док не скочи може да пасе а кад скочи може да брсти
  • Згубидан Милош

    23.01.2024 17:25
    Сигурно је гледао филм Повратак у Будућност тамо нема Џедаја а у његовом филму има

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f