Savo Manojlović dobio na sudu Informer, Novosti i još dva tabloida

Pokret Kreni Promeni je večeras saopštio da je njegov direktor za kampanje Savo Manojlović "dobio na sudu" tabloide Informer, Novosti, Srbija danas i Republika.
Savo Manojlović dobio na sudu Informer, Novosti i još dva tabloida
Foto: 021.rs
U presudi se, kako je preneto, navodi da su ti tabloidi povredili dostojanstvo ličnosti Manojlovića i da je dosuđena i odšteta.
Pravni tim Kreni Promeni je objavio da njegovi advokati vode još pedesetak sporova pred sudovima protiv tabloida koji su iznosii lažne informacije i uvrede protiv Sava Manojlovića.

Nije navedeno koj iće iznos morati da plate.

  • Apricus

    25.01.2024 10:23
    Drastične kazne
    Savo Manojlovic je perspektivan mladi čovek koji će jednog dana verovatno ući u politiku. Ali je i dovoljno pametan da shvati da sada nije vreme za to jer je politika u ovom trenutku previše prljava u Srbiji. Zato mu sadašnja pozicija društvenog aktiviste puno više odgovara. Drago mi je da je dobio sve tužbe protiv tabloida ali nažalost to neće moći da ispravi štetu koje su te WC novine nanele njegovom ugledu. Najveći problem je što takve novine oklevetaju nekoga ili vode cele kampanje bazirane na lažima a onda za to dobiju smešno male kazne koje im nisu problem da plate pošto se finansiraju iz budžeta. I onda ako im je presuđeno da objave izvinjenje određenoj osobi oni to neće objaviti na naslovnoj strani nego negde gde neće ni da se primeti. Inače nisu mi poznate druge demokratske zemlje koje finansiraju privatne medije. Zakoni koji se tiču novinskog i televizijskog posla moraju pod hitno da se menjaju i uvedu visoki standardi pod kojim oni mogu da posluju. Kazne moraju biti drakonske za rušenje nečije reputacije. Naprimer prva kazna da bude 50 hiljada evra, ako se isto delo opet ponovi 100 hiljada a treći put automatsko oduzimanje licence za rad u medijskom prostoru. Na taj način bi se poboljšala kvaliteta dnevnih novina i ne bi se više bazirale na lažima, tračevima i skandalima već na sadržajima koje bi cela familija mogla da čita.To bi ujedno osiguralo da samo najkvalitetnije novine opstanu.
  • Chiang Kai-shek

    25.01.2024 08:48
    Bolest ne bira
    Gospodin Manojlovic je zavrsio Pravni fakultet u redovnom roku sa prosekom 9,73 !!
    Predsednik srbije ga "pljuje" da je "nekako uspeo" da zavrsi "tamo neki" fakultet , a sam se vucarao 7 godina dok nije uspeo da zavrsi prava.
    Bilo bi lepo da javno objavi svoj index (orginalni) sa ocenama sa fakulteta umesto da pljuvanjem i vredjanjem blati druge,postenije,kulturnije i bolje od sebe.
  • Neko

    25.01.2024 07:09
    Vreme je da se Sava ozbiljnije ukljuci u pol.zivot!
    Da pocisti veci deo lazne opozicije, da pokrene talas promena.
    Stanje je neizdrzivo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.