Bajatović: Zabuna na računima za gas zbog knjigovodstva, rok za plaćanje je 31. januar

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da se kod decembarskih računa za gas, na kojima stoji i dug iz oktobra, radi o "knjigovodstvenoj zavrzlami".
Bajatović: Zabuna na računima za gas zbog knjigovodstva, rok za plaćanje je 31. januar
Foto: 021.rs
Kako Bajatović kaže, do toga je došlo zato što pošta nije radila.
 
"Radi se o knjigovodstvenoj zavrzlami, jer pošta nije radila, pa nismo mogli da odštampamo ugovor sa Poštom Srbije o štampanju i dostavljanju računa, zbog čega oktobarski računi nisu stigli na vreme. Rok za njih je bila 15. oktobar ili 15. novembar, nismo ih dostavili i kako onda smo dužni da ljudima obračunamo kamatu za ono što je dospelo, a nije plaćeno", rekao je on za RTS.
Dodao je da je zato rok za oktobarski račun produžen do decembra.
 
"Onima koji su platili oktobarski račun, mi smo to knjižili kao pretplatu, jer ne možemo drugačije, pošto u suprotnom mora da se obračuna kamata. Kada je došao novembarski račun, rok smo produžili za 15. decembar. Recimo, vi ste u oktobru potrošili 3.000 dinara, mi vam za novembar obračunamo 10.000 dinara, ali pošto ste u pretplati i još nije rok za oktobar, mi vam umanjimo taj račun za onih 3.000 dinara, pa vi platite 7.000 dinara", objasnio je on.
Naveo je da je u računu za decembar uzeta u obzir pretplata iz oktobra i da se očekuje da će decembarski računi izdati 15. januara da iznivelišu situaciju.
 
"Naravno, sve je to zbunilo ljude, jer nisu svi ljudi knjigovođe, račun je komplikovan zbog dodataka koji postoje, ali važno je da niko nije oštećen", rekao je Bajatović.
 
Istakao je da će rok za plaćanje računa biti produžen do 31. januara i da niko u računima od oktobra pa nadalje neće biti oštećen.
  • @NS

    25.01.2024 20:54
    Vrlo brzo za 30/45 dana
  • Ns

    25.01.2024 13:35
    Kada ce Novi Sad gas konacno ponovo osposobiti virtuelni salter?
  • Darkoni

    25.01.2024 11:56
    Građani Novog Sada srećni vam novi računi za struju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija