Ne nasedajte na lažni žiro račun: Porodilja iz Šida demantovala da se prikuplja za nju novac

Marica Mihajlović iz Šida, čija je beba preminula nakon porođaja u bolnici u Sremskoj Mitrovici, upozorila je korisnike društvenih mreža na prevaru koja kruži.
Ne nasedajte na lažni žiro račun: Porodilja iz Šida demantovala da se prikuplja za nju novac
Foto: Pixabay
Navodno se traži novac kako bi joj se pomoglo.
 
"Velika laž. Nikakve pare nisam tražila. Ovo nije moj račun, molim vas da delite", napisala je Marica na Fejsbuku.
U pomenutoj prevari na društvenim mrežama naveden je žiro račun na koji se navodno uplaćuje novac za Maricu.
"Račun za pomoć Marici iz Šida - Protiv akušerskog nasilja", navodi se u prevari, gde stoji i broj računa.
 
Podsetimo, porodilja iz Šida Marica Mihajlović istupila je javno prošle nedelje nakon što joj je beba preminula na porođaju u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.
 
Ona je lekara M. M. optužila za akušersko nasilje, rekavši da je usled nasilnog porođaja izgubila bebu koja je tokom trudnoće, do trenutka porođaja, bila zdrava.
 
Ona je navela da ju je doktor vređao i na nacionalnoj osnovi. 
Prijavite akušersko nasilje
 
Svaka žena ima pravo da dobije odgovarajuću negu tokom porođaja i da bude tretirana sa poštovanjem u okruženju koje poštuje pravo na privatnost. Pacijentkinje imaju pravo da donose odluke o svom telu i da budu informisane o procedurama.
 
Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, akušersko nasilje uključuje bilo koju vrstu fizičkog i verbalnog zlostavljanja, ponižavanja, prinudnog načina sprovođenja medicinskih procedura, što žene stavlja u poziciju ranjivosti. 
 
Ukoliko smatrate da ste bili žrtva akušerskog nasilja, postoje institucije i timovi kojima možete da se obratite:
 
- Zaštitnik prava pacijenata na teritoriji bolnice u kojoj ste bili izloženi nasilju (Novi Sad: 021/420-066, lokal 130; mihajlo.knezi@novisad.rs i sandra.gavric@novisad.rs)
 
- Zdravstvena inspekcija: zdravstvena.inspekcija@zdravlje.gov.rs, zdravstvena.novisad@zdravlje.gov.rs
 
- Zaštitnik građana: 011 2068-100, 064 876 8505, zastitnik@ombudsman.rs, kabinet@ombudsman.rs
 
- Pravni tim za pomoć žrtvama ginekološko-akušerskog nasilja: koracizena@gmail.com
  • Ns

    27.01.2024 11:09
    @Boco
    Vise pokazuje kakve su institucije srpske, pojedinac radi sta mu se moze. Drzava bi trebalo da uhapsi tog pojedinca, prevaranta, pa drugom na pamet ne bi palo da pokusa.
    Primer su i internet kupovine, gde iste osobe varaju, a policija nece (ne ume) da se pozabavi i oni nastavljaju prevare. Objasnjenje policije je: budite pazljivi od koga kupujete ili mali je iznos.
    Primer je i bahata voznja na npr bul evrope, a policija stoji u cara lazara i hvata na 55, i nepropisno parkiranje, a pauk nece da izadje.
    Kradja je kradnja, ma koji da je iznos u pitanju. Svako nepostovanje pravila treba da se kazni, to stvara kulturu i postenje u narodu, jer svako zito ima kukolja.
  • Boco

    27.01.2024 08:57
    Ovo pokazuje kakav su srbi narod.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.