"Srbija protiv nasilja" traži da konstitutivna sednica parlamenta bude posle 8. februara

Koalicija Srbija protiv nasilja (SPN) uputila je zahtev da se konstitutivna sednica Skupštine Srbije održi posle 8. februara, kada će se o izborima u Srbiji izjasniti poslanici Evropskog parlamenta.
"Srbija protiv nasilja" traži da konstitutivna sednica parlamenta bude posle 8. februara
Foto: 021.rs

"Treba napomenuti da su predstavnici Evropskog parlamenta došli u Srbiju da posmatraju izbore na poziv srpskih vlasti. Zato je više nego logično da se sa postizbornim radnjama, među kojima je i konstituisanje novog skupštinskog saziva, krene tek kada se čuje i njihov zvaničan stav, odnosno kada Evropski parlament usvoji rezoluciju o održanim izborima", navode iz SPN.

Prema njihovoj oceni, zakazivanjem prve skupštinske sednice pre 8. februara, "vladajući režim bi pokazao da se plaši ocene evroparlamentaraca, jer su njegovi čelnici svesni velikog broja malverzacija koje su sproveli i time promenili izbornu volju građana Srbije".
Iz SPN podsećaju da bi održavanje prve sednice i nakon izjašnjavanja Evropskog parlamenta bilo u skladu sa zakonskim rokovima za konstituisanje Skupštine.
  • Sava

    31.01.2024 09:06
    Možda
    @Situacija

    Zato što su ovi tvoji ukrali 50%...razumeš?
  • Sonja

    29.01.2024 23:32
    @Situacija
    @Situacija
    Ne razumes zato sto si pojeo 2 sendvica, pa ti je manji mozak jos vise usporio. Ako pojedes samo 1 sendvic imaces sanse da shvatis sta je pristojnost .
  • SRB IN

    29.01.2024 23:24
    Lopovima se žuri
    U Srbiji su odavno ukinuti izbori. Mala grupica SNS teroriše sve ostale. Dokle, bre?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija