Optužnica protiv učesnika protesta, tereti se da je pokušao nasilni ulazak u Skupštinu Beograda

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv Saše D. (54) zbog sumnje da je 24. decembra učestvovao u pokušaju nasilnog ulaska u zgradu Skupštine grada Beograda.
Optužnica protiv učesnika protesta, tereti se da je pokušao nasilni ulazak u Skupštinu Beograda
Foto: 021.rs (ilustracija)
Optužnim predlogom mu se na teret stavlja krivično delo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo.
Tužilaštvo je predložilo da se Viši sud u Beogradu oglasi nenadležnim i da po pravosnažnosti tog rešenja ustupi predmet Prvom osnovnom sudu u Beogradu, kao nadležnom za dalje postupanje, navedeno je u saopštenju.
Tužilaštvo poseća da je ranije predloženo da Saši D. bude izrečena uslovna osuda od šest meseci zatvora sa rokom provere od dve godine.
 
Prema navodima VJT, postoji sumnja da je on pokušao, 24. decembra, oko 19 sati, da sa ostalim učesnicima javnog okupljanja nasilno uđe u zgradu Skupštine grada Beograda, tako što je više puta nasilno rukama povlačio ram od ulaznih vrata, pokušavajući da ih razvali i obije.
 
Okrivljeni se brani sa slobode, navedeno je u saopštenju.
  • Pićuka

    02.02.2024 17:58
    Kako narod može nasilno da uđe u narodnu skupštinu? Da li shvatate da je sav svet postao prćija bahatih hordi. Neko je digao ruke od ove mizerije zvane Zemlja.
  • zztop

    02.02.2024 16:27
    Kolko me pamet služi protesti su bili posle izbora i kako onda optužnice za proteste sevaju pre onih za krađu na izborima , kako to - kako to ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija