Optužnica protiv studenta koji je u kućnom pritvoru od decembarskog protesta u Beogradu

Više javno tužilaštvo u Beogradu je Višem sudu podnelo optužni predlog protiv Dimitrija Radovanović (19) iz Kragujevca zbog nasilničkog ponašanja na protestu ispred Skupštine Beograda.
Optužnica protiv studenta koji je u kućnom pritvoru od decembarskog protesta u Beogradu
Foto: FoNet
VJT navodi da postoji opravdana sumnja da je okrivljeni oko 20.45 časova tokom tog protesta s drugim učesnicima drvenom motkom razbijao stakla na prozorima zgrade Skupštine grada i bacao aluminujumske lajsne ka vratima glavnog ulaza. 
Optužnim predlogom okrivljenom se na teret stavlja krivično delo "nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu". 
Tužilaštvo je sudu predložilo da Dimitrija Radovanovića osudi na uslovnu kaznu od 10 meseci zatvora s rokom provere od tri godine, kao i na novčanu kaznu od 80.000 dinara. 
 
Takođe je predloženo da mu sud produži meru zabrane napuštanja stana - studentskog doma u kojem boravi u Beogradu, bez elektronskog nadzora da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.
  • Liman

    05.02.2024 15:29
    Ko je zapalio žito?
  • Sto

    05.02.2024 15:05
    Sto
    ga necupa Opozicija? Nagasirali malog i sada polako se svi ogradjuju i lično on i njegova porodica samo nagrabusili! A ti idi protestuju….
  • Vanjka

    05.02.2024 14:23
    Ovaj student opasniji od Belivukove ekipe zajedno!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.