Prpa o presudi za Ćuruviju: Kad je ubica država, teško da će optužiti samu sebe

Kad je ubica država i njene institucije, vrlo je teško optužiti sam sebe, ocenila je istoričarka i svedokinja ubistva Slavka Ćuruvije Branka Prpa.
Ona je tako prokomentarisala odluku Apelacionog suda da oslobodi krivice optužene za taj zločin.
 
"Bez javnosti nema slobode u demokratiji i koliko god oni očekuju da je ovo njihova pobeda, ovo je njihov veliki poraz", ocenila je Prpa za televiziju Insajder.
Kaže da taj sistem, što smo mogli da vidimo kod ubistva Zorana Đinđića, nije demontiran. 
 
"To što se desilo 5. oktobra, što je jedna ekipa sišla sa vlasti, nije značilo fundamentalnu promenu, jer je ostao sistem koji je podržavao ljude i ideje koje smo hteli da promenimo", rekla je ona.
Da sistem nije promenjen najbolje pokazuje to što je čovek, koji je sada predsednik države, bio ministar informisanja u vreme kad je Ćuruvija ubijen, istakla je Prpa.
 
"Sad je pitanje kuda dalje i šta je to što može da se uradi da bi se ispitalo koja je ovo uopšte sudska ekipa i koja je bila njena funkcija posle svega", rekla je Prpa i naglasila da je postupak bio sramotan.
 
Prpa je naglasila da je ovakva država neprijatelj svojih građana.
 
"Očigledno imamo veoma ozbiljnih problema kao država, pogotovo u definiciji nečega što se zove pravna država. Imamo problem sa nečim što je politička etika, jer država koja ubija svoje građane zaista mora da izvrši apsolutnu promenu svoje strukture, da bi postala država koja štiti živote svojih građana", kazala je Prpa. 
  • Seka

    06.02.2024 19:17
    Baš čudno
    da ti koja si bila očevidac nisi odigrala najveću ulogu, ulogu glavnog svedoka, i prepoznala ubicu,ili bar nešto nagovestila. I sama znaš ko je to DRŽAVA,i šta rade.
    Sramno i poražavajuće za sve nas!!
    PRAVDA ZA ĆURUVIJU!!
  • Mirko

    06.02.2024 14:12
    Ovo je mafijaška država još od Miloševića i ko zna koliko će još dugo biti takva. Samo se na vlasti smenjuje druga mafijaška postava.
  • Sloba53

    06.02.2024 11:42
    Ipak ostaje nejasno kako gospođa Prpa nije videla ubicu koji je ispalio 16 metaka !?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.