Vlada Srbije donela uredbu o podsticaju ruralnog turizma

Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o uslovima, načinu dodele i korišćenja sredstava podsticaja za razvoj i unapređenje ruralnog turizma.
Vlada Srbije donela uredbu o podsticaju ruralnog turizma
Foto: 021.rs
Time se po prvi put za ovu namenu bespovratno dodeljuje 150 miliona dinara, objavilo je Ministarstvo turizma i omladine.
Pravo na dodelu sredstava imaju seoska turistička domaćinstva, salaši i etno kuće evidentirani u informacionom sistemu E-turista za dogradnju, rekonstrukciju i dodatno opremanje postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj, navedeno je u saopštenju.
Maksimalana visina podsticaja po projektu je 2,9 miliona dinara uz obavezu sopstvenog učešća u iznosu od 10 odsto ukupne vrednosti investicije.
 
Javni poziv za podnošenje zahteva će biti dostupan na sajtu Ministarstva turizma i omladine nakon stupanja na snagu Uredbe, odnosno osam dana od objavljivanja u Službenom glasniku.
  • Sesil

    09.02.2024 11:59
    I kad sve odradiš otvore rudnik ili dovedu Rio Tinto u komšiluk. Koga oni još mogu da stimulišu za bilo šta?????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.