Tageblat: Vučić se sve više obrušava na sve koji ga kritikuju, osetljivi otac nacije sve nervozniji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sve nervoznije napada sve koji ga kritikuju u zemlji i inostranstvu, piše luksemburški dnevnik Tageblat.
Tageblat: Vučić se sve više obrušava na sve koji ga kritikuju, osetljivi otac nacije sve nervozniji
Foto: FoNet
Za to ima i dobar razlog jer je u Briselu definitivno izgubio imidž reformskog političara i sve su glasniji zahtevi da se Srbiji zamrznu fondovi Unije, piše ovaj medij.
 
Dnevnik piše da je nedavno "samoproglašeni glavni učitelj nacije" i "svemoćni predsednik" iz "studija vladi bliske TV Hepi pred tablom koju je ispunio dijagramima uz mnogo gestikuliranja držao predavanje kako inostrani mediji, tajne službe, političari i NVO žele da unište Srbiju" i njega lično jer je "štiti i brani".
"Iako su masovni protesti zbog teških izbornih manipulacija na parlamentarnim i lokalnim izborima u decembru izgubili na snazi, osetljivi otac nacije sve bezobzirnije i nervoznije rogobori protiv svih onih koji ga kritikuju u zemlji i inostranstvu", piše luksemburški list.
Tageblat piše da "autoritarno skrojeni" predsednik Srbije naziva britanski Gardijan "najgorim kriminalnim listom", a da u svojim izlivima gneva protiv stranih medija izričito proziva i nemačku štampu, od Bilda pa do Frankfurter algemajne cajtunga (FAZ).
 
Međunarodne posmatrače izbora, piše Tageblat, Vučić optužuje da lažu, a nemačke fondacije Fridrih Ebert i Hajnrih Bel ubraja u krug onih koji žele da oslabe Srbiju, jer im "ne odgovara to što je nezavisna".
 
"Vučić ima dobar razlog da bude neraspoložen - posle lažiranih skandaloznih izbora u Briselu se čuje sve više glasova koji se zalažu da se suspenduje novčana pomoć Evropske unije rusofilskom EU-kandidatu Srbiji", piše Tageblat.
 
List procenjuje da je malo verovatno da će uoči predstojećih izbora za Evropski parlament, EU imati mnogo vremena da se bavi Srbijom ili da će se srpsko "problematično dete" u narednim mesecima naći u fokusu Brisela, ali da je "Vučić definitivno proigrao imidž reformskog političara koji je uživao u diplomatskim krugovima EU".
 
"Ali ako prijatelj (Viktora) Orbana, Vučić, i igra na kartu da će mu poziciju popraviti eventualno jačanje nacionalnih i desno-populističkih snaga u Evropi i promena vlasti u SAD, pojačani čeoni vetar u EU i gubitak obraza zbog rezolucije svakako mu nisu po volji", zaključuje Tageblat.
  • Ssy

    09.02.2024 18:26
    Nije novost
    Tageblat piše istinu koju mnogi u Srbiji neće da vide. vrdalama je uvek bio arogantan, ali se prenemagao u inostranstvu. Sada mu maska spada sve brže i brže.
  • @ Rusofil

    09.02.2024 14:19
    Da bi ti zaradio parizer
  • zztop

    09.02.2024 13:40
    AV otac nacije , kakav bre otac nacije pa on i anđelka pita dali je njegov otac ... otac nacije je dobrica ćosić sa memorandumom ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.