Dačić: Rezolucija EU je politički pamflet, ostaje gorak ukus da je Srbija ukaljana

Ivica Dačić ocenio je da Rezolucija EU o izborima u Srbiji predstavlja politički pamflet koji ne obavezuje druge institucije da po njoj postupe, ali da ostaje gorak ukus da je Srbija ukaljana.
Ministar spoljnih poslova Srbije je naveo da su "postizborni potezi opozicije strategija kako da se ne prizna težak izborni poraz i da se iz još jedne izgubljene bitke izvuče što veća korist".
 
"Izbori su u svakoj demokratskoj državi isključivo unutrašnje pitanje i niko spolja u njih ne može da se meša. Nijedna država koja ima minimum dostojanstva to neće da dopusti", rekao je Dačić.
Povodom sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na kojoj je učestvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Dačić je ocenio da to pokazuje "da je Srbija uvažena na međunarodnoj sceni, da njeni stavovi imaju odjek i da se poštuju čak i od onih koji najviše podržavaju Prištinu".
 
"Srbija je ostvarila nekoliko veoma važnih stvari, najpre je uvažen naš zahtev za hitnu sednicu Saveta bezbednosti, zatim uspeli smo da osiguramo da ta sednica bude otvorena za javnost i na kraju, govorom predsednika Vučića dali smo našu najubednjiviju argumentaciju u vezi sa stanjem na Kosovu i Metohiji, koju niko ne može da opovrgne", rekao je Dačić.
On je naveo da je svestan da postoje države od kojih ne može da se očekuje da promene svoj stav po pitanju Kosova.
 
"Oni kao da su znali da će to biti izuzetno ubedljiv nastup Srbije i njenog predsednika, pa je bilo dosta otpora da sednica Saveta bezbednosti bude otvorena, pre svega od velikih zapadnih država", istakao je Dačić.
 
On je ocenio da ako Srbija ne digne svoj glas niko to neće uraditi za nju.
 
"Neće jedna sednica Saveta bezbednosti da reši sve probleme, pa bila ona i ovako ubedljiva za poziciju Srbije. Ali da nije bilo sednice, Kurti bi mnogo lakše nastavio po starom, bio bi ohrabren da još jače ugnjetava kosovske Srbe", rekao je Dačić.
  • Ja

    11.02.2024 23:07
    Ne mogu da smislim Dačića još otkad su on i Vučić služili Miloševića. Naneli su Srbiji ogromnu sramotu, ljudske žrtve i opljačkali građane.
  • Ralle

    11.02.2024 20:05
    Nije Srbija nego ti,nemojte se kriti iza Srbije,Srbija niste Vi..ukaljani ste vi

  • Pera Minhen

    11.02.2024 16:09
    Samo se teši
    Da je pamflet. Vrlo brzo ćeš se razuveriti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.