Vućić sa ministrom spoljnih poslova Kine: "Potvrdili smo čelično prijateljstvo između naših država"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas tokom godišnje Minhenske konferencije o bezbednosti razgovarao s ministrom spoljnih poslova Kine Vangom Jiem.
Vučić je na Instagramu objavio da su se "osvrnuli na sva najbitnija globalna pitanja kada je reč o bezbenosti i izazovima sa kojima se svet danas suočava".
 
Ocenio je da je to bio "srdačan susret i odličan razgovor i o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji Srbije i Kine" i da su "još jednom potvrdili čelično prijateljstvo" dve države i naroda.
"Obavestio sam ga o stepenu ugroženosti srpskog naroda na KiM i sve težim uslovima za život u južnoj srpskoj pokrajini", napisao je Vučić.
 
Vučić od juče učestvuje na Minhenskoj konferenciji gde se danas sastao i sa američkim senatorima i s predsednikom Vlade nemačke pokrajine Bavarske, a i juče je imao sastanke sa drugim učesnicima iz sveta.
Na margini bezbednosne konferencije razgovarao je sa predsednikom Vlade nemačke pokrajine Bavarske Markusom Zedorom o investicijama i jačanju veza i najavio da se uskoro očekuje poseta Zedera i njegove delegacije Srbiji.
 
Vučić je napisao na Instagramu da se zahvalio Zederu zbog dosadašnje saradnje i istakao da Srbija ima trgovinsku razmenu sa Bavarskom veću od milijardu i 500 miliona evra. 
 
"Naglasio sam da su ekonomska snaga Bavarske i njegova lična reputacija (Zedera) kao odličnog poslovnog čoveka, uz strateški pristup koji ima u pogledu saradnje, pomogli da se Bavarska  pozicionira kao napredno ekonomsko središte Evrope", ocenio je Vučić.
 
Naveo je da Zeder "time daje primer Srbiji da stvori još dinamičnije i konkurentnije poslovno okruženje i da postane još snažniji ključni igrač u pokretanju ekonomskog uspeha regiona sa fokusom na infrastrukturu, modernu industriju, inovacije, tehnologiju i proizvodnju".
  • Čitalac iz Nemačke

    18.02.2024 10:17
    Čega se pametan stidi...
    Verovatno su i nazdravili nekim od preskupih vina koje AV konzumira na trošak siromašne Srbije a koja po flaši, mora da koštaju bar 2000 evra, na "kineskoj čeličnoj okupaciono-finansijskoj kolonizaciji Srbije" Bravo u ime već porobljene Srbije!
  • Mariena

    17.02.2024 22:20
    9 @ Vi nato botovi bas pokusavate da budete kreativni! Znaci, 1999. su nas Kinezi zasuli kancerogenim uranijumom?????
  • 9

    17.02.2024 21:15
    Teče ,teče čelik
    od preostalog naoružanja, a bome teče i bakar i zlato ali ka Kini.
    Kod nas teku samo potoci suza za preminulima od kancera i za decom sa smetnjama u razvoju, a sve zbog "paninskog" vazduha kojiizlazi iz dimnjaka topionica pod Kineskom upravom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.