Vučić: U Minhenu civilizovani razgovori o izborima, za razliku od nekih batinaša

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na sastancima tokom Mihnenske konferencije bilo reči i o preporukama ODIHR-a i OEBS-a o izborima u Srbiji.
Vučić: U Minhenu civilizovani razgovori o izborima, za razliku od nekih batinaša
Foto: FoNet (Instagram/buducnostsrbijeav)
Vučić je rekao da su ti sastanci bili "civilizovani i pristojni" i da je na njima ponovio stav da je Srbija "uvek spremna da o tome razgovara i da preporuke uvažava".
 
"To bilo urađeno, rekao bih, na vrlo civilizovan način, za razliku od nekih batinaša koji misle da, kako se ponašaju u svojoj kući, da tako mogu da se ponašaju i prema Srbiji, što, kako bi rekli na jugu Srbije - neće da može", rekao je Vučić.
Vučić je na Instagramu objavio da je Janu Borgu, predsedavajućem Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) rekao da su decembarski izbori u Srbiji bili "demokratski i transparentni" i da s pažnjom očekuje Konačni izveštaj Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o tim izborima.
Vučić je naveo da je "ponovo pozvao Vladu Srbije da ozbiljno sagleda sve preporuke ODIHR i OEBS za buduće izbore" i dodao da je "dosadašnja saradnja sa ovom organizacijom bila izuzenta i značajna za reformski put Srbije, na kojem i dalje ozbiljno radimo".
 
Pritisci po pitanju odnosa prema Rusiji
 
Na pitanje novinara da li je na Srbiju bilo pritisaka u pogledu Kosova, Vučić je odgovorio da nije, ali da jeste po pitanju odnosa Srbije prema Rusiji i da je to očekivano, "na svakom mestu i na svakom koraku."
 
"Što se Rusije tiče, to uvek čujete na svakom mestu i na svakom koraku i to sam čuo bar na dva sastanka danas. To je ključna tema, mislim, da mi budemo sasvim fer, suviše smo mi mali, ovo su naše muke. Ali, Rusija je suština i sad ovo posle smrti Navaljnog, to je užasno teška situacija i, naravno, tragedija i loša vest za ceo svet, za svakog normalnog čoveka je užasno kada čujete da je neko preminuo. Da li je preminuo iz ovog ili iz onog razloga, to će istraga bilo čija da ustanovi, ali svakako loša vest koja doprinosi još težoj atmosferi", rekao je Vučić.
 
Prema njegovom viđenju ta atmosfera mogla se osetiti i na konferenciji u Minhenu.
  • Nemanja

    18.02.2024 10:24
    @Sećam se

    Ti računaš Rammstein kao ozbiljan svetski popularan bend? U 2024. godini? Stvarno?
  • Zika zivac

    18.02.2024 08:04
    dosadnjakovic i smarac
    Od malena je bio takav, ali nikad nije shvatio sustinu. Samo povrsno i dnevno , a smara do bola, preporuka: prestanite da slusate i gledate ovog lika meni je muka a vama kao nije.
  • Visok

    18.02.2024 06:07
    "Jer sam pametan"
    Nismo mi mali narod, samo nas "vodi" mali čovek!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija