Predstavnik liste "Mi-glas iz naroda": Nećemo podržati nikog za većinu u Beogradu

Predstavnik liste "Mi-glas iz naroda" Dragan Stanojević ponovio je da ovaj pokret sutra na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda neće podržati nijednu koaliciju za formiranje vlasti.
Predstavnik liste "Mi-glas iz naroda": Nećemo podržati nikog za većinu u Beogradu
Foto: 021.rs
On je rekao da će možda ući u Skupštinu da bi ispoštovali svečani deo sednice i mandate.
 
"Glasanja neće biti. Nećemo podržati nikakvu koaliciju i nikakve većine neće biti što se tiče našeg pokreta i to je jasno", naveo je Stanojević.

On je, povodom spekulacija da bi neko sa njihove liste mogao da pruži podršku za stvaranje većine, napomenuo da "ne mogu da imaju potpunu kontrolu nad svim ljudima".

Podsetimo, konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda, posle izbora održanih 17. decembra prošle godine, zakazana je za sutra, ali i dalje nije poznato da li će biti većine za formiranje gradske vlasti.
 
Za razliku od republičkog parlamenta, koji se smatra konstituisanim kada su potvrđene dve trećine mandata poslanika, prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, skupštine opština i gradova smatraju se konstituisanim kada je izabran predsednik i postavljen sekretar skupštine.
 
U Skupštini Beograda, koja broji 110 odbornika, Srpska napredna stranka (SNS) osvojila je 49 mandata, koalicija Srbija protiv nasilja (SPN) ima 43 odbornika, koalicija NADA sedam, grupa građana Mi - Glas iz naroda šest i Socijalistička partija Srbije (SPS) pet odbornika.
  • Antun Čupak

    19.02.2024 07:46
    Gospodine "razotkriveni",šta će tebi lepše boje od žućkaste!!!???
  • Mark

    19.02.2024 07:14
    Makro
    Pa ljudi drže svoju rec, u cemu je problem? Sto se nisu priklonili ovima ili onima? Ne sledecim izborima on ce imati 15 odbornika. Uzece glasove od desnice i opozicije. U NS ako izadje na izbore sigurno imati 7-8%.
  • Nemanja

    18.02.2024 23:54
    Kume, aj u 20 marke da će SNS sutra imati većinu! Odbornici su kupljeni, tako da nije bezveze autokrata danas samouvereno objavio da imaju većinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija