Šapić: Ako za 10 dana ne dođe do dogovora sa Nestorovićem, ponavljaju se beogradski izbori

Predsednik privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je moguće ponavljanje beogradskih izbora.
Šapić: Ako za 10 dana ne dođe do dogovora sa Nestorovićem, ponavljaju se beogradski izbori
Foto: 021.rs

"Ukoliko za ovih desetak dana ne dođe do jedinstvenog stava izborne liste 'Aleksandar Jerković - Mi glas iz naroda', da idemo na nove izbore, baš zbog toga što mislimo da je Beograd neophodna i legalna i legitimna i stabilna vlast koja će da podrži sve izazove pred kojima se Srbija bude našla", rekao je Šapić.

Naglasio je da je potrebna gradska vlast koja će apsolutno da nastavi sve ono što je rađeno u Beogradu i sve ono za što je napravljena ozbiljna priprema.
 
"I to je razlog zašto na kraju kraja vam se ja danas ovde obraćam, zašto vam dajem ove informacije i zašto ćemo pokušati još ovih deset dana da vidimo da li možemo da, ako ništa drugo, ta tri meseca uštedimo Beograđanima, jer podsetiću da privremeni organ već pet meseci funkcioniše u ovom stanju, što nije prirodno i normalno stanje. Jednostavno nije i nemoguće da budete operativni na način koji je u ovom momentu neophodno", naveo je Šapić.
Kako je rekao, najverovatnije ćemo se za dva ili tri meseca, kad se budu završili izbori, naći u sličnoj situaciji.
 
"Tada se postavlja pitanje šta ćemo onda raditi. Tu odgovornost će onda podneti oni koji u ovom momentu još uvek možda ne shvataju važnost ovog trenutka, ali i dolazimo do toga da će verovatno u sledećoj kampanji glavno pitanje biti kojom ćete se jatu privoleti nakon izbora, bez obzira na sve, na različitosti političke, da li ćete ići sa našim blokom ili onima koji budu deo naše koalicije, koji su spremni da stanu u odbranu države po pitanju svih izazova koji su pred nas, koji nisu spremni da se odreknu dela svoje teritorije, koji nisu spremni da sami sebe proglase genocidnim i nisu spremni da narušavaju odnose sa Ruskom Federacijom i da zatvaraju svoja vrata ka istoku, koji nisu spremni da na ovoj zgradi iza nas zakače šarenu zastavu i poistovete je sa državnom zastavom i zastavom grada Beograda", naglasio je Šapić.

Konstitutivna sednica Skupštine Beograda danas je odložena je za 1. mart, zbog nedostatka kvoruma.

  • Сеновић

    20.02.2024 08:57
    Јефтина представа.
  • Pa njih nije

    19.02.2024 13:06
    Sramota!
    Njih nije sramota, posto su svi videli kako kupuju javno glasove na biralistima, sada da odloze, do sada neuspelu kupovinu poslanika, a sve nas nije sramota da zivimo u takvoj drzavi i imamo takvu besprizornu vlast! A sve se to desava 3 dana posle onakvih velicanja nase istorije: kako hrabrosti, tako i ustavnosti!
  • Били Белоушка

    19.02.2024 11:54
    Прво дају изјаве како имају и више посланика а сад кратки ,да смо правна држава сви гласноговорници би завршили у апсу а не на новим изборима ,обмањују и лажу грађане,гласаче,своје чланове

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.