Tužilaštvo traži od policije informacije u vezi sa incidentom grčkog aviona na aerodromu u Beogradu

Više javno tužilaštvo zatražilo je od policije da utvrdi šta se dogodilo, u nedelju uveče na beogradskom aerodormu, prilikom oštećenja putničkog aviona grčke avio-kompanije Maraton erlajnz.
Tužilaštvo traži od policije informacije u vezi sa incidentom grčkog aviona na aerodromu u Beogradu
Foto: Pixabay
VJT je saopštilo da je uputilo Upravi kriminalističke policije zahtev za prikupljanje obaveštenja povodom događaja od 18. februara kada je avion sa 106 putnika, "u fazi preleta izašao sa poletno-sletne staze i udario u antene/svetla da bi potom prinudno sleteo na aerodrom Nikola Tesla".
"Policiji je naloženo da utvrdi šta se kritičnom prilikom dogodilo, kao i da se identifikuje eventualno odgovorno lice", piše u saopštenju.
 
Posebno je potrebno, kako je navedeno, da se proveri na koji je način došlo do kritičnog događaja, odnosno do oštećenja aviona, "da li je u bilo kom trenutku leta bila ugrožena bezbednost putnika i posade".
Tužilaštvo je u zahtevu policiji ukazalo i da je potrebno "da se obave razgovori sa zaposlenima u Kontroli leta, sa pilotom i posadom aviona".
 
"Potrebno je da se utvrdi da li je pilot imao nalog ili upozorenje iz Kontrole leta da ide na pistu D6 ili D5 kao i da se utvrdi da li je pilot postupio po nalogu - upozorenju, kao i sve druge okolnosti u vezi sa ovim događajem", dodalo je VJT.
 
Dodala je da je taj avion bio na na letu Er Srbije JU 324, odnosno za potrebe Er Srbije na relaciji Beograd - Dizeldorf.
 
Er Srbija je prethodno danas objavila da prekida saradnju sa partnerskom grčkom avio-kompanijom Maraton erlajnz.
  • Robert

    20.02.2024 21:31
    Ej Srbija
    Kako sad grčki avion a natpis er srbije? Ovde ili neko mulja, laže ili krade.
    A najverovatnije sve tri.
  • Čenejac

    20.02.2024 20:23
    Čuj "Grčka"
    Kakva država,takvo i tužilaštvo.
    Lepo vam na oštećenom avionu piše Er Srbia,koji je poletao sa aerodroma Nikola Tesla.
  • Voda

    20.02.2024 20:14
    "Tesla sa Er Srbiom"
    Nešto čudno piše na avionu "Grčka"- Er Srbia?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Ruski kulturni centar otvoren u Čačku

Ruski kulturni centar, koji će imati školu ruskog jezika, biblioteku s delima autora iz te zemlje i kancelarije za kulturno-ekonomsku saradnju i za rusku nacionalnu manjinu, otvoren je u Čačku.