Vučić: Do 1. marta znaćemo da li će biti beogradskih izbora - zavisi od Nestorovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će naredne nedelje započeti konsultacije sa parlamentarnim strankama o formiranju nove vlade.
Vučić: Do 1. marta znaćemo da li će biti beogradskih izbora - zavisi od Nestorovića
Foto: FoNet
Vučić je za Radio-televiziju Srbije rekao da će razgovarati sa svima koji kako je rekao, žele da poštuju Ustav i zakone Srbije. 
"Od ponedeljka krećem u konsultacije u skladu sa Ustavom i zakonu o predsedniku Srbije. Sa svima koji žele da razgovaraju obaviću neophodne konsultacije i posle toga biti spreman da odredim mandatara", rekao je Vučić. 
 
Naveo je da je spreman da učini sve da se smanje tenzije i dodao da je "pred nama mnogo teških izazova, ali i mnogo dobrih stvari". 
Predsednik Vučić ponovio je da će se, ukoliko SNS i SPS ne budu imali legitimnu većinu, ići na nove beogradske izbore.
 
"Legalna većina je ona u skladu sa zakonom i tu većinu imamo - 56, kažu mi i 57 odbornika. Ali, saglasni smo da moramo da pravimo razliku u odnosu na period kada se upravljalo na nelegitiman način, kaže što je to bi slučaj u Beogradu 2008. godine", istakao je Vučić.
 
Ponovio je da, ukoliko se ne usaglase sa listom profesora Branimira Nestorovića "Mi - glas iz naroda", to će značiti nove izbore. 
 
"1. marta znaćemo da li će biti beogradskih izbora", naglasio je predsednik Srbije.
 
Ne slaže se sa ocenom da bi novi beogradski izbori značili relaksaciju atomosfere u društvu.
 
"Narod je taj koji kaže ko će da pobedi, a ne oni koji misle da je njihov red da pobede", kaže Vučić.
 
Komenatrišući zahteve za međunardnu istragu izbora održanih 17. decembra, Vučić kaže da su  u ovoj zemlji nadležni organi Republike Srbije, jer je Srbija nezavisna i suverena zemlja.
 
"Nećemo da urušavamo slobodarske temelje ove države, imamo dovoljno organa koji mogu da sprovode istrage, ali nismo imali ozbiljne zahteve za istragu, imali smo samo političko mešetarenje da bi se opravdao politički poraz", kaže predsednik Srbije.
  • Salamander

    21.02.2024 09:12
    pogledaj u moje lice
    da li vidiš osmeh taj....
    Sve hipnotizeri-zamajači.
    A narod, k'o narod: samo traže kvna predvodnika, da mu viču ura, živeo, viva... samo da što manje rade i misle.
  • Nikola

    21.02.2024 09:04
    Kako sada to "Nestorovic ce odluciti", pa koliko juce su govorili da imaju vecinu a vlast u Beogradu. Znaci nemaju vecinu za vlast u Beogradu?
  • Analitičar pravi

    21.02.2024 07:15
    Evo šta će se desiti. Ponoviće se izbori. Mi nije projekat sns malo više gledanja ko šta priča, i kako ih pljuju i jedni i drugi znači da nisu ničiji. Ali kratko ljudi gledaju.
    Sns će uzeti koji procenat više ali ne zato što su super ili nešto što su uradili već zato što će SPN dobiti manje glasova.
    Mi će uzeti duplo više glasova i on će oteti glasove od nade i spn.
    Mada koja je izdala svoje glasače će jedva proći cenzus.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.