Ministarstvo: Prijavljivanje za podsticaje za zakupljeno zemljište samo na osnovu ugovora

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da trenutno za ostvarivanje prava na subvencije po hektaru za zakupljeno zemljište nije moguće na osnovu izjave, overene kod notara.
Ministarstvo: Prijavljivanje za podsticaje za zakupljeno zemljište samo na osnovu ugovora
Foto: 021.rs
Moguće je samo na osnovu ugovora sa vlasnikom zemlje.
"Trenutno kao osnov za subvencije po hektaru nije predviđena posebna Izjava o obrađivanju zemljišta, već isključivo dokaz o vlasništvu, ugovor o zakupu ili komasaciji", navelo je ministarstvo na sajtu.
 
Dodaje se da je u toku rad na izmeni Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju koja će omogućiti da se poljoprivrednicima dozvoli upis u Elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (e-RPG) na osnovu posebne izjave, overene kod notara pod krivičnom i materijalnom odgovornošću.
Za te poljoprivrednike će, nakon izmene Zakona biti raspisan poseban, drugi javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, te će i oni biti u mogućnosti da dobiju tu vrstu subvencije.
 
Navedeno je da će predlog izjave o obrađivanju zemljišta, tačnije izmene i dopune Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, biti razmatrane po formiranju nove vlade.
 
"Tom izjavom poljoprivrednici će garantovati da je navedena parcela ona koju baš oni obrađuju, što će i dokumentovati nadležnim inspekcijama tokom provere. Apelujemo na poljoprivredne proizvođače da sačekaju te izmene zakona kojima će biti precizirani uslovi prijavljivanja", navelo je ministarstvo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.