Pronađen nož u rancu učenika u OŠ "Vladislav Ribnikar", đaci pušteni sa časova, oglasio se i MUP

Jedan od učenika beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", u kojoj se 3. maja prošle godine dogodilo ubistvo, poneo je danas nož u školu, zbog čega su ostali đaci pušteni kućama.
Pronađen nož u rancu učenika u OŠ "Vladislav Ribnikar", đaci pušteni sa časova, oglasio se i MUP
Foto: Beta/AP
MUP Srbije potvrdio je da je kod učenika te škole pronađen nož, ali ističe i da niko nije povređen, niti je taj učenik ikome pretio.
 
Jedan od roditelja naveo je N1 da su deca posumnjala da je učenik 8. razreda poneo nož, i pronašla su ga u njegovom rancu, nakon čega su obavestili obezbeđenje i školskog policajca.
 
Na pitanje N1 kako je nož dospeo u učionicu, pored obezbeđenja, roditelj je rekao da je "obezbeđenje nikakvo".
Portal navodi da je u Vajber poruci upućenoj roditeljima, u kojoj je javljeno da su đaci pušteni da idu kući, navedeno da će detaljne informacije o svemu dobiti kasnije, bez navođenja o čemu se radi, a stajalo je i da nastave neće biti do kraja dana.
"Nakon što je danas oko 10.35 časova školskom policajcu Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu prijavljeno da učenik osmog razreda ima nož u rancu, isti učenik je odmah pronađen i doveden kod direktora navedene škole", navodi MUP.
 
Za nož koji je pronađen u njegovom rancu, učenik je rekao da nije njegov, a MUP kaže da niko nije povređen, niti je učenik ikome pretio.
 
Svi učenici škole su bezbedni, dodaje MUP.
 
Dalji rad policije je u toku.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova poručuje da je prisustvo školskog policajca u školama i saradnja sa učenicima i zaposlenima u školama ključna u sprečavanju eventualnih incidenata i zaštiti bezbednosti učenika.
 
Podsetimo, učenik (13) škole "Vladislav Ribnikar" 3. maja prošle godine ubio je dvet đaka i radnika obezbeđenja te škole, nakon čega je uhapšen.
  • @NS

    24.02.2024 01:23
    Ivana
    Pitali ste me zašto mislim da je detektor na metal u svakoj školi loš sistem pošto ga ima svaki sud.
    Iz razloga što u sud pored građana koji ostvaruju svoja prava u parnici ima i građana koji su optuženi a na kraju i osuđeni za razna krivična dela, kako teška tako i lakša. I razumljivo je da pored tog segmenta bezbednosti i institucija suda se čuva i od namere onih koji žele i mogu da utiču na ishod postupka. Kako pretnjom tako i zastrašivanjem donosioca odluka u sudu, tj sudija.
    Škola nije mesto u kome treba da postoji takav sistem bezbednosti jer je to mesto obrazovanja i vaspitanja dece. Ako imamo potrebu da imamo detektore to nam govori da je sistem obrazovanja i društvo kao takvo su zakazali. Mi kao država nismo zemlja koja ima pretnju terorističkih napada pa da kao u Izraelu imate u svakom šoping molu ili nekim mestima većeg okupljanja potrebu da zaštitite veću javnost. Ovo je samo pokazatelj da je u našem sistemu nešto zakazalo, a to bi prvo i morali da menjamo. A to je set vrednosti koji se servira građanstvu kroz Pink, Happy, tabloide i ostalo, na žalost moram reći, đubre. I u ostalom ta deca ne provode samo vreme u školi, šta onda da radimo da svuda imamo detektore za metal? Mi kao društvo smo zakazali i to je neophodno da se promeni. Promenimo uzrok a nemojmo samo da rešavamo posledice.
  • Milos

    23.02.2024 23:26
    U školama haos
    U nekim školama zabranjeni su pored mobilnih čije je ok izuzeće sa nastave pogotovo starijoj deci zbog zloupotrebe, ali oduzeti deci nižih razreda smart staice koji su bezazleni da ne mogu da prijave nasilje i ako ih neko dira roditelju kome veruju nema smisla!!! U maloj školi da ne navodim kojoj takodje u centru grada se često u dvorištu deca od prvog do četvrtog razreda koškaju, udaraju, gurkaju dok dežurni nastavnik za dvorište ne obilazi dvorište već stoji u mestu a deca traze gde će da se pobiju (sto naravno od tih sitnih čavki i počinje koje njima deluju bezazleno). dete koje dobije batine ne može da okrene roditelja jer nema sat na ruci jer su zabranjeni a sama prijava dežurnom nastavnika nema smisla, jer on ne vidi kad mu dete padne i razbije se sa ljuljaske a kamo li kada se kriju i svadjaju ne bi li se potukli. Koliko su krivi roditelji dece nasilnika toliko je kriv i ceo sistem u državi ali, i sama škola kao i njeni zaposleni. U školi na Vozdovcu decak 3-4 razred je nosio ogroman nož niko objavio nije ali je hvala Bogu uslikan od strane komsija i Slike dostavljene policiji koja je reagovala odmah. O mnogim stvarima se cuti ali bolje obezbedjenje u školama sa detektorima je svakako potrebno kao i strožije mere kako za decu tako i za roditelje.
  • NS

    23.02.2024 22:27
    Neko je pitao što je dečak poneo nož. Verovatno da za užinu nasecka slaninu i luk

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.