Bolnica neće besplatno krečenje: Odlažu ga zbog "kontinuiranog ulaganja Vlade Srbije u porodilišta"

Moler Željko Šutuljić iz Ljiga koji se, nakon bolnih priča trudnica u Srbiji, ponudio da sredi zidove dela ginekologije KBC Zvezdara, neće moći da sprovede svoj cilj zbog "internih planova bolnice".
Bolnica neće besplatno krečenje: Odlažu ga zbog "kontinuiranog ulaganja Vlade Srbije u porodilišta"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Šutuljić je to objavio na svom Instagram nalogu.
 
"Dragi ljudi, dobio sam odgovor od bolnice da zbog internih planova moraju da odlože ovu moju akciju. Nisu rekli za kada", naveo je on.
Kako je napisao, nakon usmenih dogovora 6. februara, odredio je da mu sedam dana u martu bude slobodno kako bi mogao da kreči bolnicu.
 
"Nakon objave o ovoj akciji u medijima 12. februara, rečeno mi je da se zvanično obratim bolnici o ovoj donaciji, ali tek posle državnog praznika. To sam uradio u ponedeljak, 19. februara. Naveo sam sve ljude koji su se još priključili akciji: servisiranje klime, promena prekidača, kupovina 15 noćnih ormarića, 15 jastuka i 15 prekrivača", naveo je.
Međutim danas, 26. februara, dobio je negativan odgovor, dodao je.
 
"To što neko nije imao sluha za ovu akciju, neće nas sprečiti da pravimo neku novu. Mene je zvao čovek spreman da iz Banja Luke dođe i uključi se u radove. Jedan kolega iz Austrije, samo kada javim datum. Verujte u ljude. To je sve što imam da vam kažem, mnogo ih je dobrih", zaključio je Željko Šutuljić.
 
On je ranije napisao da je u dogovoru sa šefom patologije trudnoće odlučeno da on okreči četiri sobe, jedan apartman i jednu ambulantu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zeljko ARTa (@zeljkoarta)

 
U mejlu koji su mu prosledili, koji je Željko dostavio redakciji N1, a koji potpisuje kolegijum KBC Zvezdara, navodi se:
 
"U ovom trenutku, s obzirom na interne planove ustanove i kontinuirano ulaganje resornog ministarstva i Vlade Srbije u porodilišta, molimo Vas za razumevanje da za sada odložimo Vaše usluge, pa nakon planiranih ulaganja i određene rekontrukcije koja je planirana na samoj zgradi (u toku su radovi i na fasadi u Preševskoj 31) budemo slobodni da Vas kontaktiramo, a Vi u skladu sa Vašim obavezama realizujte Vašu ideju".
 
U mejlu je istaknuta zahvalnost za njegovu inicijativu.
  • Jaja

    27.02.2024 07:12
    Kad mi je sin kao beba lezao u decijoj bolnici u Novom Sadu pre jedno 5 ili 6 godina, oni tamo nisu imali ispravne toplomere jer su ti koje su imali stalno pokazivali 35.

    Ja sam hteo da kupim nekoliko IC toplomera, medjutim tadasnja uprava se potrudila da mi to onemoguci. Rekli su mi da ne mogu da primaju takve donacije, nego da ja njima uplatim pare pa ce oni da kupe...

    Naravno, nisam to uradio jer mi nisu lepo objasnili sto ne mogu da prime moje toplomere kao poklone...
  • Zemlja čudesa

    27.02.2024 06:27
    NS 26.02.2024 • 19:41
    Zašto ovako?

    Uglavnom zbog toga što već dugo živimo ovde, imamo oči i potrebnu količinu razuma da bismo shvatili šta nas okružuje.
  • izdrži,proći će…

    27.02.2024 00:17
    …promeni se? poludi?
    Dokle je ovo ludilo došlo…čupaju cvet ispred zgrade jer nije po propisu,a golo nista nema(čak ni auto); ne daju jastuk da se unese u bolnicu,sada ovo krečenje,prekidači…
    I dobar,zdrav čovek može da skrene od nelogičnosti koje su nametnule bučnije jezičare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.