Danas sastanak Beograda i Prištine u Briselu, Srbiju predstavlja Petković, tema - ukidanje dinara

Sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine tokom kog bi trebalo da se razgovara o uredbi Centralne banke Kosova o ukidanju dinara održaće se danas u Briselu.
Delegaciju Beograda predvodiće direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, a sa prištinske strane najavljeno je da će na sastanku učestvovati predstavnik Centralne banke Kosova.
 
Na sastanak je pozvao specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
Portparolka u spoljnopolitičkoj službi EU Nabila Masrali u ponedeljak je rekla da će sastanak biti usredsređen na "rešenja o mnogim otvorenim pitanjima u vezi sa nedavnom odlukom" o gotovinskim transakcijama Centralne banke Kosova i da će pratiti uobičajen format.
Ona je rekla da su obe strane potvrdile svoje učešće na sastanku. Privremene prištinske institucije nisu potvrdile da li će i ko će biti prisutan na sastanku.
 
CBK donela je uredbu kojom se od 1. februara zabranjuje upotreba dinara na KiM, a vlasti u Prištini su prethodno u dva navrata zabranile transport dinara do trezora koji se nalazi u Leposaviću, zbog čega je građanima otežano podizanje redovnih primanja.
  • Rile

    27.02.2024 11:45
    100 :0 za srbiju ovaj put.
  • 9

    27.02.2024 08:34
    Auuuu .
    Sad kad ovaj očalinko navali na EU ima da im se tresu gaće što oće u susednoj Državi Kosovo da promeni valutu plaćanja. Ako li mu rečnik i stav budu A'la bakharec ili johvanov ima da ga naglavačke izbace , a onda će da leleče kako i tamo izbacuju pijane goste iz restorana.
  • Dejan

    27.02.2024 07:21
    Negativna selekcija
    Ako nas ovaj "strucnjak" predstavlja u EU ukinuce i Srbiju a kamoli dinar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.