Pružala stomatološke i "antiage" usluge u Beogradu sa lažnom diplomom

S.S. (48) određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati zbog falsifikovanja isprave, nadrilekarstva i nadriapotekarstva.
Pružala stomatološke i "antiage" usluge u Beogradu sa lažnom diplomom
Foto: Pixabay
To je saopštilo Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.  
 
Ona se sumnjiči da je navedena krivična dela počinila tako što se u periodu od 21. novembra 2021. godine do dana podnošenja krivične prijave u svojoj stomatološkoj ordinaciji "BV dental estetic" na Savskom vencu bavila pružanjem stomatoloških usluga i usluga "antiage" medicine sa navodno stečenim zvanjem "doktor stomatologije" i izdatom diplomom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini, za koju je naknadnim proverama utvrđeno da je falsifikovana.
Osumnjičena se registrovala u Agenciji za privredne registre kao S.S. PR, Opšta ordinacija dentalne medicine "BV dental estetic", sa registrovanom delatnošću "stomatološka praksa" i bavila se navedenim uslugama bez adekvatnog zvanja i stručne spreme.
Prilikom saslušanja pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, ona je u prisustvu advokata osporila da je diploma Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini falsifikat, dok nije negirala da je pružala stomatološke usluge i usluge "antiage" medicine, nakon čega je podnet predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu, sudiji za prethodni postupak za određivanje pritvora, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičena ometati postupak uticajem na svedoke.
 
Kako se navodi u daljem toku dokaznog postupka ovo tužilaštvo će ispitati potencijalne oštećene, kao i druge eventualne svedoka, narediti potrebna veštačenja, te će nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja biti doneta odluka o daljem postupanju.
  • zvanja

    06.03.2024 07:27
    nije njena diploma jedina problematicna u zemlji srbiji
  • Lokalac=mohikanac

    06.03.2024 07:26
    Diploma iz Pristine?! Pa decenijama se spominju takvi strucnjaci po losem i kupljenom. Treba da smo srecni sto je taj teret i mentalitet otisao od nas. Nisu bolji ni ovi sa sarajevskim diplomama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.