Ambasador SAD u Prištini Hovenijer: Milan Radoičić je kriminalac, mora da odgovara

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je da je nekadašnji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić "kriminalac" i da mora da odgovara.
Kako prenosi Kossev pisanje Gazete ekspres, Hovenijer je, komentarišući sliku na kojoj amabasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić sedi sa nekadašnjim potpredsednikom Srpske liste, ponovio da je Radoičić preko advokata priznao učešće u incidentu u Banjskoj i da je za njim raspisana poternica.
 
Hovenijer je podsetio na zahtev svoje vlade upućen zvaničnom Beogradu, u vezi sa svim pripadnicima grupe Srba koji su se u Banjskoj sukobili sa Kosovskom policijom.
"Kao što su rekli visoki zvaničnici američke vlade, Srbija mora da pozove na odgovornost one koji su bili umešani u napad koji su izveli pripadnici paravojnih jedinica etničkih Srba u Banjskoj, koji je rezultirao tragičnom smrću narednika Kosovske policije", kazao je Hovenijer.
Radoičić i Đurić snimljeni su zajedno, ali nije poznato od kad datira fotografija, niti gde je tačno nastala. 
 
Iako nije konkretno spomenuo Radoičića, kao i fotografiju, Đurić je poručio da "nikada nije krio, niti se stideo javnih kontakata koje ima u okviru posla koji obavlja".  
  • Srzentije

    11.03.2024 13:16
    Op
    Ne moze se tek tako jedan mirotvorac,dobrica,knjizevnik,esejista i operski pevac poput prof.dr.Radojcica nazvati kriminalcem..
  • Dragan

    10.03.2024 21:21
    Ko čiji
    Ako nije po vašem nalogu radio…?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.