Stejt department: Radoičić kriminalac, mora da odgovara

Američki Stejt Department saopštio je da je upoznat sa medijskim izveštajima o sastanku ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića s Milanom Radoičićem.
Radoičić se nalazi na listi sankcija SAD zbog umešanosti u koruptivne radnje i transnacionalni organizovani kriminal.
"Imamo jasan stav o gospodinu Radoičiću. On je preko svojih advokata preuzeo odgovornost za napad u Banjskoj. On je kriminalac koji mora da odgovara", navedeno je u odgovoru portparola američkog Stejt Departmenta na upit Radija slobodna Evropa.
Srbija, kako je navedeno, mora privesti pravdi odgovorne za napad koji su "izvele paravojne strukture u Banjskoj na Kosovu koje su rezultirale tragičnom smrću narednika Kosovske policije".
 
Fotografija na kojoj se vide Marko Đurić i Milan Radoičić u jednom restoranu, objavljena je 9. marta na društvenoj mreži Iks. Nije poznato kada i gde je fotografija nastala. 
  • pajo patak

    13.03.2024 15:12
    i šta ćemo sad ?
    Američki Stejt Department saopštio je da je upoznat sa medijskim izveštajima o sastanku ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića s Milanom Radoičićem.
    Od XVIII veka i savremene diplomatije postoji termin za takve ambasadore:
    persona non grata
  • Zoltan

    13.03.2024 06:18
    Radojicic
    Pokupite mu I partnera
  • Okrugli ćošak

    12.03.2024 23:28
    Umoljavam Stejt department da ne vređa gospodina potpredsednika srpske liste, da isti ne bi postao prvi potpredsednik. Posle se zna kako se napreduje, premijer pa predsednik dal liste, dal države.
    Bitno je očuvati porodicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.