Jedno tužilaštvo kaže da je nenadležno, a drugo ni ne vidi krivično delo u slučaju "Mala Krsna"

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu oglasilo se nenadležnim u slučaju organizovanog odvoženja meštana smederevskog sela Mala Krsna u Beograd zbog navodne promene prebivališta, piše danas portal N1.
Jedno tužilaštvo kaže da je nenadležno, a drugo ni ne vidi krivično delo u slučaju "Mala Krsna"
Foto: 021.rs
Više javno tužilaštvo u Beogradu tvrdi da iz priloga N1 o tom slučaju ne proističu indicije da je izvršeno bilo koje krivično delo iz nadležnosti tog tužilaštva.
 
Smederevsko tužilaštvo navelo je u odgovoru za taj portal da se u konkretnom slučaju, pod uslovom postojanja relevantnih materijalnih i nematerijalnih dokaza, eventualno može raditi o postojaju elemenata krivičnog dela davanje i primanje u mita u vezi sa glasanjem.
"To krivično delo, ukoliko postoje osnovi sumnje da je isto izvršeno, ne bi bilo u nadležnosti ovog tužilaštva, a u skladu sa odredbama člana 13. Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije", navodi se u odgovoru.
Iz Službe za medije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu stigao je kratak odgovor u kojem se navodi da iz "novinarskih priča N1 ne proističu indicije da je izvršeno bilo koje krivično delo iz nadležnosti VJT u Beogradu, odnosno Odeljenja za borbu protiv korupcije ovog tužilaštva".
 
Televizija N1 emitovala je serijal "Mala Krsna - velika Seoba" u kojem su objavljeni snimci reporterskih ekipa te televizije koji dokumentuju organizovano odvoženje meštana Male Krsne u Beograd, "a najmanje tri izvora su potvrdila da je reč o organizovanoj akciji promene prebivališta/boravišta uoči izbora u Beogradu".
  • Gerila

    13.03.2024 14:19
    Glasanje
    U Srbiji niko za ništa nije kriv dok božilji čovek ne kaže
  • ali

    13.03.2024 13:20
    ali
    Ovo je bilo delo iz 388 clana Kriv.zakonika.
  • @s

    13.03.2024 10:53
    oh
    al zato služe sudovi, tužilaštvo i policija - da ispitaju (i dokažu il opovrgnu) ima li (krivične) odgovornosti nakon što se pojave indicije da ima..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f