NDNV: Jovanov ugrožava živote novinara i njihovih porodica, institucije da ih zaštite

Nezavisno društo novinara Vojvodine (NDNV) upozorilo je danas da šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov dva dana zloupotrebljava konstitutivnu sednicu parlamenta.
Dodaju da Jovanov širi dezinformacije i poluistine kojima ugrožava živote čelnika NDNV Ane Lalić i Dinka Gruhonjića.
 
"Neistinitim kostrukcijama da se "Ana Lalić protivi izgradnji srpkih crkava" i da se Dinko Gruhonjić "poistovećuje sa jasenovačkim zločincem Dinkom Šakićem", poslanik Jovanov direktno ugrožava ne samo njihovu bezbednost, već i živote njih i članova njihovih porodica", konstatovalo je NDNV.
NDNV je podsetilo da je Jovanov "celu svoju političku karijeru i izgradio na šovinističkim ispadima i ostrašćenoj mržnji, ne samo prema političkim neistomišljenicima i novinarima, već i prema pripadnicima nacionalnih manjina".
"Zastrašujuće je da se sa najviših političkih pozicija podstiče javni linč na novinare, jer to zapravo predstavlja nametanje zakona rulje i poziv na rušenje pravnog sistema", naglasilo je NDNV.
 
U uređenom sistemu slobode i prava građana štite institucije koje građani finasiraju, a u sistemu koji se ne zasniva na vladavini prava, već na zakonu jačega, svi su ugroženi, dodalo je NDNV u saopštenju.
  • Nebo

    22.03.2024 09:25
    Botovi, napisite nesto mojne samo minuse. Dajte neki argument. A mozda je takva direktiva...
  • F11

    21.03.2024 16:44
    Šta bi?
    Simpatični i kulturni jovanov je zaslužio mnogo više komentara.
  • Lošmi

    20.03.2024 23:02
    Rijaliti
    Teško nama sa Milenkom, Orlićem i njihovom bratijom.
    Narod trpi i ćuti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.