Stamatović o selidbi glasača: Kako to rade studenti, kakva je razlika?

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović ponovo je izjavio da je preseljenje birača nešto što je, kako kaže zakonom dozvoljeno.

"Ja to pričam od kada je to dozvoljeno našim zakonom i od kada to koriste političke stranke i grupe građana", rekao je Stamatović, prenosi N1

Stamatović je i ranije, govoreći za lokalnu televiziju, tvrdio da preseljenje glasača "zakon dozvoljava", što je još jednom potvrdio gostujući sinoć na televiziji Nova.
 
On je tom prilikom kazao da to može da radi bilo ko, grupa građana, bilo koja politička partija. Ponovio je i da je to "našim zakonom dozvoljeno" i da to nije samo od kada je SNS na vlasti.
 
"Ima tih migracija koliko hoćete", kaže Stamatović i dodaje da ozbiljne partije, koje planiraju izbore na duži rok, mogu da se posluže i sa tim.
"Ja živim u Srbiji i imam pravo da se odjavim na Zlatiboru i prijavim u Beogradu… kako to rade studenti. Kakva je tu razlika", rekao je Stamatović.
 
Mnogo je teže, kako kaže, kada su lokalni izbori u isto vreme, ali da je i tada moguće.
 
"Ako neko ima interes da osvoji vlast u jednom delu Beograda ili na Zlatiboru, on može finansijski da kupi pola Srbije i da dođe i da osvoji tamo vlast", objašnjava Stamatović.
 
Reagujući na izjavu Stamatovića, PSG je ocenio da je on  "potvrdio da svako može da seli birače kako mu odgovara samo ako ima dovoljno finansijskih sredstava, odnosno da to radi vladajuća stranka".

"Naročito je sporno što se u većini slučajeva iz opštine u opštinu sele građani koji su socijalni slučajevi, raseljeni sa Kosova i Metohije koji su smešteni u kolektivnim centrima i druge ugrožene grupe, što nam je potvrđeno primerima iz Male Krsne i Kovina. Srpska napredna stranka (SNS) ucenjuje te ljude, preti im ukidanjem pomoći, ili kupuje za par hiljada dinara iskorišćavajući njihovo teško materijalno stanje", saopštio je PSG.

  • Milan

    27.03.2024 04:16
    Organizovani...
    ...i gotovo!Pogledajte kako disciplinovani "lupaju" sviđanja i ne sviđanja.Bitno im je samo da je suprotno.Moderstorima predlog:Izbacite tu opciju!!!
    Neka pišu komentar ako misle drugačije!!!
  • zztop

    26.03.2024 17:24
    Ovakvi nek se malo raspitaju u komšiluku , eto hrvati mogu glasati bilo gde ako se prijave deset dana pre izbora da neće biti u svom mestu boravišta, al glasaju samo za onu listu iz svog mesta boravišta odnosno izborne jedinice kojoj pripadaju ...
  • Milan

    26.03.2024 16:46
    Organizovana...
    ... izborna krađa u kojoj očigledno učestvuju i zakonodavna i izvršna vlast!?
    Ne treba dalje ništa komentarisati!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija