Manojlović: Građani Srbije će od litijuma imati koristi kao narod Konga od dijamanata

Direktor za kampanje Pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović kaže da će građani Srbije od litijuma imati koristi kao narod Konga od dijamanata.
Manojlović: Građani Srbije će od litijuma imati koristi kao narod Konga od dijamanata
Foto: 021.rs
On je reagovao na izjavu predsednice Narodne skupštine Ane Brnabić da će Srbija postati kao Norveška.
 
Naveo je da "ona ili pokazuje elementarno nepoznavanje funkcionisanja ekonomije, kao zvaničnik Srbije i bivša premijerka, ili, s druge strane, pokazuje sklonost ka manipulaciji kao lobista Rio Tinta".
 
"Prema izveštaju Svetske banke među prvih deset zemalja koje svoju ekonomiju (BDP) zasnivaju na eksploataciji resursa su Libija, Irak, Kongo, Papua Nova Gvineja u kojoj je, gle čuda, upravo Rio Tinto 1988. izazvao desetogodišnji građanski rat kada se domaće stanovištvo pobunilo protiv zagađenja, što je prosperitet koji očigledno Ana Brnabić priziva", istakao je Manojlović.
On je dodao da Norveška, na koju se premijerka poziva, samo deseti deo svoje ekonomije zasniva na eksploataciji prirodnih resursa.
 
"Razlog zašto je Norveška razvijena, jeste dakle, pored ostalog, i ulaganje u obrazovanje i inovacije, a Ana Brnabić je funkcioner režima kojem je za deset godina otišlo milion ljudi iz zemlje, uglavnom mladih ljudi", zaključio je Manojlović.
 
Podsećamo, Ana Brnabić je izjavila da je "oduvek smatrala da je eksploatacija nalazišta litijuma dobra za Srbiju".
 
Ona je rekla da "novac koji bi nam ostao od litijuma ne možemo da zamislimo". 
 
"To je bukvalno paralela sa Norveškom pre i posle otkrića nafte. To je Srbija pre i posle litijuma", navela je Brnabić.
  • Goran

    01.04.2024 07:29
    Nece litijum nigde iz zenlje
  • Vojvodjanin

    31.03.2024 17:09
    Toga se i bojimo!
  • Pera

    31.03.2024 13:51
    Pa da te obradujem onda. Ti si čoveče oskar. Kako ne znaš, raduj se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.