Sastanak vlasti i opozicije završen bez dogovora: Opozicija imala tri zahteva

Skupštinski kolegijum o poboljšanju izbornih uslova između predstavnika opozicije i vlasti, predvođen predsednicom Skupštine Anom Brnabić, završen je bez dogovora.
Nakon sastanka Kolegijuma nije bilo izjava učesnika, a predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" rekli su novinarima da će održati konferenciju za novinare danas u 11 sati u holu Skupštine.
 
Drugi sastanak predstavnika koalicija Srbija protiv nasilja i NADA zajedno sa predsednicom parlamenta Anom Brnabić i predstavnika vladajuće koalicije počeo je u Narodnoj skupštini u 9 časova, javlja N1.
Opozicija je predstavila svoja tri zahteva:
 
- Formiranje komisije koju će činiti predstavnici vlasti, opozicije i civilnog društva, koja bi uradila reviziju biračkog spiska; 
- Da javni servisi počnu profesionalno i odgovorno da izveštavaju, tako da svi učesnici izbora mogu da imaju adekvatnu zastupljenost; 
- Da svi lokalni izbori koji treba da se održe ove godine budu u istom danu.
Predsednica skupštine Ana Brnabić je rekla da je SNS u načelu saglasan sa prva dva zahteva, a da je sporan treći.
 
Reporterki N1 predstavnici opozicije su pred današnji kolegijum rekli da ukoliko predstavnici vlasti ne budu želeli da razgovaraju o trećem zahtevu, sastanak će brzo biti završen.
 
Takođe i prva dva zahteva moraju biti dobro razrađena, pogotovu ovaj što se tiče RTS, s obzirom da je Brnabić rekla da ni SNS nije zadovoljan radom javnog servisa i predložila da se razgovara sa rukovodstvom RTS, ali i rukovodstvima televizija N1 i Nove S.
 
Danas je i krajnji zakonski rok za raspisivanje beogradskih izbora, i to treba da učini predsednica parlamenta. Brnabić je pre dva dana kazala da će danas definitivno raspisati beogradske izbore, jer ne želi da krši zakon.
  • @mark

    03.04.2024 15:08
    Objasnio bih ti zasto Mile iz Glamoča ne moze da glasa gde god pozeli, ali sam siguran da nisi u stanju to da shvatis. I to ne zasto ja to mislim, nego kako se krsi zakon. Ali na kraju krajeva, to je samo neki papir, knjiga, a snsovci su alergicni na knjige.
  • Lala®

    03.04.2024 11:37
    Kako drugacije da pobede posto ih narod nece a ne "nabave" neke koji bi glasali za njh?
    Uradice sve da bi ostali na vlasti a svi koji imaju koristi (a ima ih onolikoo)ce ih podrzati pravdajuci se ugrozenoscu.
    Pravo stanje je na zalost da su najugrozeniji upravo svi ostali van sekte.
  • zztop

    03.04.2024 11:33
    Mogu zamisliti brljivu anu kako se čudi svemu šta od nje traži opzicija ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija