Klačar: Bojkot izbora bi mogao skupo da košta i vlast i opoziciju

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) Bojan Klačar ocenio je da bi bojkot izbora "mogao skupo da košta i vlast i opoziciju".
Klačar: Bojkot izbora bi mogao skupo da košta i vlast i opoziciju
Foto: Medija centar Beograd

Dodao je da su zbog toga "vrata za kompromis odškrinuta".

On je za Blic kazao da bi bojkot beogradskih izbora loše uticao na reputaciju vlasti kod međunarodnih partnera koji su očekivali da će tenzije biti smirene, a opozicija onda treba da bojkotuje sve lokalne izbore što bi imalo nekoliko negativnih posledica.
"Kao prvo, opozicija bi se susrela sa nezadovoljstvom lokalnih lidera jer bi to značilo da se odustaje od sigurno deset opština po Srbiji, uključujući i one u prestonici, u kojima bi mogla da ostvari pobedu ili dobre rezultate. Kao drugo, preskakanje dva izborna ciklusa bi značilo razbijanje infrastrukture. Treća stvar, to bi moglo da dovede do iskakanja i naprslina u koheziji jer bi lokalni lideri mogli da se ogluše i izađu na izbore", izjavio je Klačar.
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da će poštovati odluku opozicije ako bude bojkotovala beogradske izbore, ali da "neće dopustiti nerede".
 
Opozicione koalicije "Srbija protiv nasilja" i NADA tražile su da istog dana budu održani lokalni izbori i u onim mestima u Srbiji u kojima se nije glasalo 17. decembra prošle godine, ali taj zahtev nije prihvaćen.
  • Miko

    06.04.2024 01:31
    Koju vlast ? Koju opoziciju? Srbija nema ni jedno ni drugo .
  • Pedja

    05.04.2024 11:51
    Dokle?
    Ovakvi su mi gori od onih koji direktno podržavaju vlast.
  • zztop

    05.04.2024 10:55
    Centar za slobodne izbore i demokratiju , ovo ko u alan fordu ministarstvo za proučavanje ruda i gubljenje vremena , ma ko li ih organizuje i plaća i koja im je svrha ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f