Ekološki ustanak: Vučić da kaže da li će sa Makronom pričati o odlaganju nuklearnog otpada u Srbiji

Pokret Ekološki ustanak pozvao je predsednika Vučića da odgovori na pitanje da li će tokom posete Parizu, sa francuskim predsednikom razgovarati o odlaganju nuklearnog otpada iz te zemlje u Srbiji.
Ekološki ustanak: Vučić da kaže da li će sa Makronom pričati o odlaganju nuklearnog otpada u Srbiji
Foto: Pixabay (ilustracija)
Oni su upitali da li je odlaganje nuklearnog otpada u Srbiji "cena kojom Vučić namerava da plati žmurenje Emanuela Makrona na sve bržu fašizaciju Srbije i obračun s političkim protivnicima". 
"Pošto Francuska nema pojma šta da radi sa istrošenim nuklearnim gorivom i decenijama ga čuva 'privremeno', s razlogom sumnjamo da će se, uz punjenje džepova, francusko 'privremeno' pretvoriti u trajno odlaganje nuklearnog otpada u Srbiji", upozorio je Ekološki ustanak.
 
Ocenili su i da najavljeno potpisivanje Memoranduma o razumevanju sa Francuskom elektroprivredom predstavlja "zloupotrebu trenutne političke krize za potpuno porobljavanje i rasprodaju Srbije".
 
"Kako Vlada u tehničkom mandatu može uopšte da potpisuje ovakav memorandum i na osnovu kog zakona", upitao je Ekološki ustanak.
  • Fića

    08.04.2024 08:21
    Serija "Hobotnica"...!
    Serija "Hobotnica" se preselila sa malih ekrana i u naše živote...!
    Samo nam fali Hrabri Senjor inspe'tore, a novinar Jovanović je u penzziji...!
    "OperaCija Gladio" funkCioniše bez zastoja...!
  • Mile

    08.04.2024 07:09
    Eko-obrazovani
    Kakav je to stav Francuska ima kolonije u Africi pa stoga ne postoji sansa da njen nuklearni otpad zavrsi u Srbiji? Britanija ima kolonije po citavoj planeti pa je kontigent njene vojske zavrsio na Kosmetu? Kako to? Kazete 96% se reciklira, sta je sa onih 4% onda, gde i kuda s njima? Kakvu stetu nanose neuki i samoprozvani ekolozi? Nanose stetu nekom deal-u?
  • Margaret Atvud

    08.04.2024 06:09
    Sluskinjina prica
    Distopija romana Margaret Atvud i po tom sadrzaju snimljena serija, mnoge je u Srbiji, a posebno zene, uznemirila i navela na razmisljanje o mogucnosti ostvarenja takve vizije buducnosti.
    Oni koji su Srbiju videli kao Koloniju iz romana, u koju se salju neposlusne sluskinje da prebiraju otpad, koji su Srbiju videli u buducnosti kao sto je taj zagadjen prostor, zagadjen pre svega moralnim, ljudskim otpadom a zatim svakovrsnim drugim, kako bioloskim i hemijskim, tako i radioaktivnim - bili su posebno zgrozeni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.