Brnabić pozvala poslaničke grupe na sastanak u četvrtak o preporukama ODIHR

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je danas svim poslaničkim grupama uputila poziv za novi sastanak u četvrtak, u 10 časova, u Domu Narodne Skupštine.
Brnabić pozvala poslaničke grupe na sastanak u četvrtak o preporukama ODIHR
Foto: 021.rs
Brnabić je, kako je navedeno u pozivu, pozvala sve poslaničke grupe "u želji da se u okviru Narodne skupštine, kao institucije sa najvećim demokratskim kapacitetom, nastavi dijalog o temi oko koje nesumnjivo postoji širok politički konsenzus, a to je primena svih preporuka ODIHR-a usmerenih ka unapređenju izbornog procesa u Srbiji".
Ona je najavila da će "u fokusu sastanka biti radne verzije izmena zakona koje je u svrhu primene preporuka ODIHR pripremila Radna grupa Vlade za saradnju sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava".
Pored parlamentarnih stranaka, poziv za sastanak u četvrtak su dobile i organizacije civilnog društva - CESID, CRTA, Transparentnost Srbija i međunarodni partneri Srbije koji su do sada učestvovali na sastancima o primeni preporuka ODIHR-a.
 
Brnabić je pozvala sve grupe da za sastanak pripreme predloge i komentare izmena zakona čiju su im predlozi dostavljeni da bi na sastanku došli do rešenja i krenuli u proceduru njihovog usvajanja.
  • zzz

    09.04.2024 17:47
    Vrzino kolo
    Ubiše se od pozivanja i odbijanja zahteva opozicije.
  • cokanj

    09.04.2024 06:30
    ?
    Prelazna vlada.
  • Matori_ali_pravi

    09.04.2024 06:17
    Ovo je zestoka glupost! Zato je i pod hitnim postupkom izabran predsednik skupstine koji ce ih vodati sve do izbora. Na kraju opet nece biti nista, ona ce kazati na sva usta kako je opozicija razmazena, da im je dala sve i to je to. Opet i opet, bojkot a ne blokada parlamenta i izbornih mesta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija