Beogradski odbor stranke Zajedno danas odlučuje o istupanju iz stranke

Beogradski odbor stranke Zajedno saopštio je da će danas doneti odluku o istupanju iz te stranke, uz osporavanje odluke da se ne izađe na nove beogradske izbore 2. juna.
Beogradski odbor stranke Zajedno danas odlučuje o istupanju iz stranke
Foto: 021.rs
"Gradski odbor će danas doneti odluku o istupanju iz stranke Zajedno. Stranka juče nije odlučila da na lokalne izbore 2. juna neće izaći, kao što je to stajalo u saopštenju, jer će svi gradski i opštinski odbori u kojima predstoje izbori u Srbiji, na te izbore svakako izaći. Zato smo morali da reagujemo", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da je beogradski odbor i program nastao putem predizbora u kojima je učestvovalo nekoliko hiljada Beograđana, kao i da je njihova odluka da izađu na izbore, između ostalog, rezultat ankete koju su sproveli među članstvom, od kog je velika većina za izlazak na izbore i borbu na terenu gde god je potrebno.
"Ponovićemo da gradski odbor insistira na jedinstvenom stavu opozicije, ali, ukoliko toga ne bude, ni jednu borbu nikada nećemo propustiti, ni protiv fantomskih birača, niti za svoje ideje kako da unapredimo život u gradu", dodaje se u saopštenju.
 
Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković potvrdila je ranije za list Danas da je predsednik beogradskog odbora Đorđe Miketić isključen iz te stranke, zbog odluke da izađe na izbore.
"Izjava Đorđa Miketića da inicijativni gradski odbor Zajedno izađe na beogradske izbore nije u skladu sa odlukom stranke. Na širem sastanku rukovodstva stranke doneta je odluka o bojkotu, koja je i izneta u javnost", rekla je Stojković.
 
Stranka Zajedno saopštila je u petak da je odlučila da ne učestvuje na izborima raspisanim za 2. jun 2024. godine, zbog toga što "nije obezbeđen minimalni nivo uslova da ti izbori budu slobodni i pošteni".
  • Boro

    20.04.2024 12:53
    Pucanje dela opozicije. Vučko ih opet nasamario i navukao da izađu na izbore.
  • Zokins

    20.04.2024 12:28
    isključenje
    Isključen je po kalupu SK !!
  • Anal_itičar

    20.04.2024 12:17
    Maestralno
    SNS je fenomenalno odigrao predizborno poluvreme!
    K’o fol ispunio uslove opozicije i razbio SPN u param parčad. No nije kraj, ovo je šansa da gradjani podrže opoziciju koja odluči da izadje na izbore. Ako gradski odbori napuste matične stranke, osnuju nove pokrete ili se priključe postojećim imaćemo za koga da glasamo.
    Malo vremena?
    Pa ko je mislio da će biti lako?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija