Šta se očekuje izmenama Zakona o lokalnim izborima u ponedeljak koje najavljuje Brnabić?

Predlogom izmena Zakona o lokalnim izborima, koji je danas upućen u skupštinsku proceduru, predviđeno je da se rok za najranije raspisivanje lokalnih izbora pomeri sa sadašnjih 120 na 150 dana.
Šta se očekuje izmenama Zakona o lokalnim izborima u ponedeljak koje najavljuje Brnabić?
Foto: 021.rs
Takođe, predviđeno je i da od dana raspisivanja izbora do dana glasanja ne može da prođe manje od 30 ni više od 60 dana.
 
Do sada se odluka o raspisivanju izbora donosila najranije 120 dana, a najkasnije 45 dana pre isteka mandata odbornika, dok od dana raspisivanja do dana glasanja nije moglo da prođe manje od 45 ni više od 60 dana.
U obrazloženju se navodi da je donošenje izmena po hitnom postupku predloženo kako bi se omogućilo da izbori za odbornike skupština jedinica lokalne samouprave, koji redovno predstoje tokom jula i avgusta ove godine, budu raspisani i održani istovremeno kada i izbori za odbornike Skupštine grada Beograda, koji su raspisani za 2. jun.
Predloženo je da izmene stupe na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.
 
Predsednica parlamenta Ana Brnabić za ponedeljak je zakazala sednicu na čijem će dnevnom redu biti predložene izmene, koje su podržala 184 poslanika. Time se omogućava održavanje niza lokalnih izbora u Srbiji 2. juna, zajedno s već zakazanim izborima za gradsku vlast Beograda.
 
Šta je sve poručila Brnabić, čitajte na OVOM linku.
  • Ssy

    20.04.2024 21:12
    Lako pitanje
    Šta se očekuje izmenama Zakona o lokalnim izborima u ponedeljak koje najavljuje Brnabić?

    Očekuje se još malo istog.
  • Milica

    20.04.2024 16:13
    Zamlaćivanje
    A šta je tu suštinski promenjeno? Apsolutno ništa.
  • Milan

    20.04.2024 15:49
    Šta očekujem? Ništa.
    Evo pokazala se i pozicija i opozicija da ih samo svoje dupe zanima. Sns na vlasti samo određen broj ljudi uživa benifit ostali botovi potrčici trče i rade za njih. Videlo se na prošlim izborima kad je jedan deo otkazao poslušnost da su imali manjak glasova. I opet će ti isti ma većim pozicijama da pritiskaju botove.
    S druge strane opozicija hoće izbore neće. Hoće neće... Dobiju priliku u parlamentu ponašaju se očajno demokratski.... Bitno da su dobili platu i poslaničke mandate baš ih briga za ljude što smo glasali za njih... Onako ponašanje i kukanje Svugda sramota. Aj lepo Recite kako ćete i šta da uradite, ne bitno da se samo pljuje. I onda imamo veliki povratak bore Novaković u ns kao on će nešto. Pa jel se sećate šta je radio? Pa kako je radio nije ni čudo da je sns tada pobedila.
    U suštini ništa ne očekujem. Izaćiću i glasaću za SVM. Muka mi je svih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.