Epilog masovne tuče navijača u Beogradu: Njih 15 osuđeno na uslovne kazne ili kućni zatvor

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati za 46 osoba koje su učestvovale u tuči navijača Zvezde i Partizana kod Vukovog spomenika u Beogradu.
Epilog masovne tuče navijača u Beogradu: Njih 15 osuđeno na uslovne kazne ili kućni zatvor
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Od 46 njih 15 je osuđeno na kazne.
 
Dežurni javni tužilac procenio je da u njihovom slučaju postoji osnov sumnje da su učinila krivično delo Nasilničko ponašanje.
Kako je saopšteno iz tog tužilaštva, nakon saslušanja je zaključen sporazum o priznanju krivičnog dela sa osumnjičenim M.O. (21), M.Z. (30), A.K. (36), B.L. (24), A.R. (31), V.T. (22), L.V. (23), D.I. (21), F.S.(22), V.B. (27), L.O. (24), koji su dobili uslovnu osudu sa utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od šest meseci.
 
Kazna neće biti izvršena ukoliko okrivljeni u roku od dve godine ne učini novo krivično delo.
Isto važi i za  Š.M. (29), koji je uslovno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od osam meseci.
 
M.M. (25) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od osam meseci, a M.N. (28) na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, koje će biti izvršene tamo gde stanuju.
 
Protiv P.I. (23) je zbog nasilničkog ponašanja podnet predlog za određivanje pritvora imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi uticati na svedoke i druge učesnike događaja koji još nisu otkriveni i koji su saizvršioci navedenog krivičnog dela, kao i okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.
 
Ostalim osumnjičenima nakon saslušanja je ukinuto zadržavanje i oni će biti dalje procesuirani u redovnom postupku.
  • Što

    23.04.2024 11:10
    se
    Što se mene tiče nek se poubijaju međusobno, bruka našeg naroda.
    Kako sprečiti nasilje sa ovako mizernim kaznama, ovo je smešno.
    Verujem da većina već ima po debeli dosije, kao u Americi, "third strike" i dobija se mnogo veća kazna zatvora.
    Vučiću hoćeš obavezni vojni rok, ostavi normalne ljude na miru, pozovi u vojsku ove budale, ceo sever, ceo jug ko nije služio vojsku.
  • neb

    23.04.2024 09:53
    evo vam vojnika, ahahahah... vidi ih, patriote sve puca od domoljublja

    ;)
  • Paolo

    23.04.2024 09:10
    Beli medvedi "stuba srpstva" ...Država sama sebi puca u noge.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.