Brnabić za 15h zakazala sastanak oko radnih grupa za birački spisak i izborne uslove

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić zakazala je za danas u 15 sati sastanak poslaničkih grupa.
Brnabić za 15h zakazala sastanak oko radnih grupa za birački spisak i izborne uslove
Foto: 021.rs
Tema sastanka će biti obrazovanje radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju biračkog spiska.
Na sastanku bi, kao je ranije bilo reči, trebalo da se vode razgovori oko formata i nadležnosti tih radnih grupa.
Radna grupa za kontrolu biračkog spiska jedan je od tri zahteva opozicionih poslanika, a oni traže da ona ima izvršna ovlašćenja kako bi mogao da se uredi birački spisak.
 
Druga radna grupa, trebalo bi da pripremi izmene zakona kako bi došlo do ispunjenja zahteva Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o izbornim uslovima, koje je ta evropska organizacija uputila nakon izbora održanih 17. decembra prošle godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f