Šta kaže opozicija o Vučevićevom ekspozeu: Kritike na račun relativizacije ženskih prava

Mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević pročitao je ekspoze pred poslanicima Narodne skupštine Srbije.
Pojedini poslanici opozicije reagovali su na društvenim mrežama na ovo izlaganje.
 
Pavle Grbović predsednik Pokreta slobodnih građana objavio je na Tviteru (X) deo ekspozea koji se odnosi na nasilje prema ženama.
"Prema onima koji bi da ubiju ženu- donosioca novog života, niko, a pogotovo nacionalno svestan pojedinac, ne može i ne sme da ima samilosti. Žene će u Srbiji imati ista prava i iste počnete pozicije kao i muškarci. Mi ne stvaramo društvo jednakih u prihodu, ovo nije i neće biti vlada koja će promovisati ideje uravnilovke i samoupravnog socijalizma", citirao je deo ekspozea koji mandatar Vučević pročitao.
 
Kako je naveo izlaganje u delu koje nosi naziv "Ljudska prava, prava žena, prava manjina, demokratija", po tome što je rečeno znači da ovo "ne važi" ako žena nije "donosilac novog života".
"Drugo, empatija je obaveza samo nacionalno svesnih, svileni građanisti empatija propo. Treće, na stranu sve ovo, otkopaće Šapić Tita kad tad…", objavio je Grbović.
 
Ovaj deo ekspozea komentarisala je i poslanica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević.
 
"Žene su svetinja, ali nećemo spominjati femicid, a nemoj ni da očekuju jednaku platu za jednak rad, jer nećemo samoupravni socijalizam", protumačila je Đorđević na Tviteru.
 
Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić napisala ja da mandatar najvaljuje uvođenje obaveznog služenja vojnog roka, "a pre dve nedelje jedan oficir poginuo, a drugi teško povređen prilikom rutinske vojne vežbe u okolini Vršca". 
Kako je dodala, "Još dva sata Vučevića i uzaludno potrošenog vremena".
 
Predsednik stranke Srbija centar (Srce) Zdravko Ponoš okarakterisao je kao "bajku".
  • R49

    02.05.2024 06:52
    Uspavljivač
    Mnogi zadremali tokom vučevićevog izlaganja, pa nisu čuli neke "važne" delove.
  • Eon

    01.05.2024 22:21
    Nazadnjačka tortura
    Ne zna se koliko je poslanika zadremalo tokom ekspozea. Oni koji su teškom mukom ostali budni, bili su ošamućeni.
  • Гордијев Чвор(ак)

    01.05.2024 17:33
    А јел читао раднички експозе ,сиротињски,пензионерски

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f