Živković (SSP) o ekspozeu: Bez konkretnih mera socijalne politike

Stranka slobode i pravde ocenjuje da Miloš Vučević u ekspozeu nije dao nijednu konkretnu meru socijalne politike.

"Gospodine Vučeviću, predstavljajući plan rada buduće Vlade, u svom tročasovnom izlaganju niste dali nijednu konkretnu meru socijalne politike", izjavila je Irena Živković narodna poslanica i predsednica Resornog odbora za socijalnu politiku Stranke slobode i pravde. 

Kako navodi Živković, besmisleno je govoriti o izvanrednim ekonomskim rezultatima dok oko 800.000 ljudi živi sa manje od 100 evra mesečno, a više od 122.000 dece ne može da zadovolji osnovne životne potrebe.
"Prosečna potrošačka korpa prevazilazi prosečnu platu, a sa minimalnom platom i sa minimalnom penzijom nemoguće je preživeti. Govorite o povećanju penzija, ali ne i kada ćete vratiti otete penzije", naglašava Živković i ističe da Vučević u svom planu  ljude sa invaliditetom i ne pominje, a decu sa smetnjama kroz samo jedan pasus koji je prazno slovo na papiru.
 
Ona ocenjuje da nije dovoljno obećanje komunikacije sa roditeljima ove dece, s ozbirom na to da niko iz vlasti sa njima nije komunicirao već duže od decenije koliko roditelji insistiraju na Zakonu roditelj-negovatelj. 
 
"Ne zanima Vas i Vaše ministre ni to što je neophodno napraviti registar dece sa invaliditetom i dece sa smetnjama da bi se na osnovu njega napravila i strategija podrške i pomoći, ne zanima Vas i Vaše ministre ni to što im je neophodna psihološka podrška, što su im neophodni lični pratioci, specijalni pedagozi, pedagoški asistenti, personalni asistenti, mogućnost zaposlenja, mogućnost socijalizacije, mogućnost stanovanja uz podršku i ostalo što su njihova građanska prava, a ne mogu da ih ostvare jer nikog od vas ne zanima", zaključuje Živković.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.