Ivan Ivanji: Vučić i Dodik guraju Srbe u "genocidni narod"

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik "guraju Srbiju u genocidni narod", kaže književnik Ivan Ivanji povodom rezolucije o Srebrenici.
Ivan Ivanji: Vučić i Dodik guraju Srbe u "genocidni narod"
Foto: 021.rs

Kako je objasnio za N1, u rezolucije se govori poimence o zločincima i srpski narod se uopšte ne pominje.

Ivan Ivanji je preživeo Drugi svetski rat, progon Jevreja i Aušvic, bio je novinar i prevodilac Josipa Broza Tita, a komunizam napušta dolaskom Miloševića na vlast.
 
Ivanji smatra da u Srebrenici nije bio genocid. Na konstataciju da rezoluciju o Srebrenici srpska vlast predstavlja kao napad na Srbiju, ocenjuje da je to veoma glupo.

"Mislim da u Srebrenici nije bio genocid jer nije bila namera istrebljenja naroda, jer su starce, žene i decu autobusima izvozili, bio je jeziv ratni zločin… Ako se izuzme prvi član s kojim se ja ne slažem – a UN su proglasile genocidom, a mislim da nije – sve ostalo bi Srbija sa zadovoljstvom morala da potpiše jer jasno govori o krivcima, a Vučić i Dodik – zašto se izjednačavaju s Mladićem i ostalima i kažu 'srpski narod'… Pa oni guraju Srbiju u genocidni narod, jer u rezoluciji se govori poimence o zločincima, uopšte se ne pominje srpski narod", kaže Ivanji.

  • Jadni

    03.05.2024 17:04
    @deks
    Priča o edukaciji g.Ivanjija hahaha , promaja u glavi donosi višak glupih komentara !
  • MK

    03.05.2024 14:20
    edukacija
    @ Deks
    Vi predlažete jednom Ivanjiju da se edukuje?! E, vala, vreme je teško i žalosno, pa je dobro pročitati i nešto ovako smešno! Nastupate li Vi negde gde više naroda možete da zasmejete?
  • Boeser Wolf

    03.05.2024 14:01
    @Veternik
    Genijalan pla, aplauz. Za početak predlažem da to testira na nekoj manjoj površini.

    Proglasi sebe za vojvodu, a tvoj plac na Veterniku neka proglasi nezavisnost i pripoji se Ruskoj Federaciji. Srpski pasoš vrati MUPu pa da te vidimo kako ces u Nemačku na baustelu kad ti zafali para...bar ces moci u Moskvu na baustelu da radiš za Dž i ljubav prema tvojoj otadžbini, Rusiji...

    P.S. Možeš uvek i da se vratiš u RS, postaneš tamo predsednik pa sprovedes svoj genijalan plan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f