Komemorativni program "Buđenje" završen programom u Studentskom kulturnom centru

Komemorativni program stradalima u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i Duboni i Malom Orašju završen je večeras programom u Studentskom kulturnom centru.
Komemorativni program "Buđenje" završen programom u Studentskom kulturnom centru
Foto: FoNet (Milica Vučković)
Zbog ograničenog broja ljudi koji su mogli da prisustvuju programu organizovan je direktan prenos na Radio-televiziji Srbije i više drugih medija.
 
Građani su prenos, osim kod kuće, mogli da gledaju i na led ekranu koji je postavljen u Tašmajdanskom parku
U Tašmajdanskom parku, kod spomenika Desanki Maksimović, ranije danas bio je organizovan forum, odnosno prostor za razgovor sa građanima.
 
Arhitekta Bratislav Tošković izjavio je da današnji komemorativni dan omogućava da se pokrene širi dijalog o budućem memorijalnom centru.
Tošković je ukazao da umetničko-prostorna instalacija, koja je postavljena u Ulici kralja Milana, nije samo mesto gde se ostavlja cveće, već bolno mesto u gradu koje je dobilo svoju formu i koje će ostati tu dok memorijalni centar ne bude dobio fizionomiju.
 
"Tek smo na početku puta i da bismo stigli do ozdravljenja i toga kakav želimo da memorijalni centar bude, moramo uključiti sve građane u dijalog kako bismo razumeli šta je osećaj koji ta ustanova treba da odražava", rekao je advokat porodica žrtava masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" Ognjen Božović.
 
On je kazao da se nada da će uskoro biti dostupan sajt Multidisciplinarnog tima na kom će građani moći da daju svoje predloge i odgovaraju na pitanja.
 
Članica Multidisciplinarnog tima Jasminka Petrović rekla je da je knjiga sećanja ceo dan bila ispred škole, a da će od sutra ujutru biti dostupna elektronske knjiga.
 
Mediji su prekidom televizijskog i radijskog programa u Srbiji, jutros u 8.41 sati odali počast žrtvama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.