Judita Popović o tome što još nema izveštaja REM: Procenjeno da je to stvar zaboravljene prošlosti

Nekadašnja članica Saveta REM-a Judita Popović kaže da nije iznenađena što to regulatorno telo još nije objavilo kompletan izveštaj monitoringa televizija tokom kampanje za izbore 17. decembra.
Judita Popović o tome što još nema izveštaja REM: Procenjeno da je to stvar zaboravljene prošlosti
Foto: Medija centar Beograd
Ocenila je da je to "upravo ponašanje koje vlast i očekuje".
 
Popović je za list Danas navela da je "očigledno procenjeno da je taj monitoring stvar zaboravljene prošlosti".
"Modus operandi je već viđen, omiljen i profesionalno razrađen u funkcionisanju institucija u Srbiji. Strpljenje koje REM pokazuje u svom nečinjenju je poslovično, a i podržano od strane vlasti", ocenila je Popović.
 
REM je nakon decembarskih izbora objavio rezultate monitoringa nad Radio-televizijom Srbije, Radio-televizijom Vojvodine, kao i kablovskim kanalima N1, Nova S, Al Džazira i K1, ali do danas nije objavio monitoring televizija sa nacionalnom frekvencijom - Pink, Hepi, Prva i B92.
Ivana Stevanović iz Koalicije za slobodu medija rekla je da je "takav potez stara praksa REM-a, koji na prvom mestu ne poštuje zakon, zatim svoje obaveze, kao ni rokove koje mu nameće zakon".
 
"REM je trebalo da objavi ne samo taj završni izveštaj u roku od 30 dana, već i da tokom kampanje objavljuje periodične izveštaje, jer ih na to obavezuje novi Zakon o elektronskim medijima. Ništa od toga se nije dogodilo, ali to zaista nije nešto što može da nas čudi u tom trenutku", dodala je Stevanović.
 
Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) objavio je krajem januara da je izveštaj REM-a završen i za televizije sa nacionalnim pokrivanjem, kao i da se iz njega može videti da je na njima "dominirala lista 'Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane'".
 
Predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić nazvala je taj tekst "izmišljotinom" i rekla da izveštaj još nije završen.
  • Pićuka

    11.05.2024 10:29
    Mnogi nisu ni čuli za tu "prošlost" pa je ne mogu ni zaboraviti. Jedino čega se sećaju je: " Vučić nam je dao 10.000 , hvala mu".
  • Mojsije

    11.05.2024 08:38
    Ju ju
    Zekicka??? Ko je to??? A da, to je ona sto voli da se slika u uniformi. Sasvim dovoljno!!!
  • Sneza

    11.05.2024 07:29
    Bravo casna zeno
    Bravo Judita ova ekipa gde god mogu prave se blesavi u cilju opstanka daljnjeg al sistem ce se urusiti sam od sebe nema druge tako da Vama koji ste imali casti da napustite necastan sistem kapa dole i cekajte uskoro ce...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija