Brnabić: "Zapušili smo nos" i glasali za izmenu zakona da više ne kukaju, a mi nismo oduševljeni

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su poslanici Srpske napredne stranke "zapušli nos" i glasali za izmenu Zakona o jedinstvenom biračkom spisku.
Taj predlog opozicije su usvojili kako 3. juna ne bi, kako je rekla, "kukali što su izgubili izbore i unosili nestabilnost".
 
"Nismo oduševljeni, blago račeno, tim neodgovornim, neozbiljnim izmenama, ali smo glasali zbog višeg cilja, radi unutrašnje stabilnosti i dijaloga sa opozicijom", rekla je Brnabić za TV Prva, povodom izmena zakona prema kojima građani koji su u poslednjih 11 meseci promenili prebivalište ne mogu da glasaju na novoj adresi.
Brnabić, koja je i funkcionerka SNS, rekla je da deo opozicije koji izlazi na izbore neće moći više da priča o, kako je rekla, "nepostojećim fantomskim biračima" i ocenila da ih nije ni bilo na decembarskim izborima i da vlast nije prekrajala rezultate glasanja.
Prema njenom rečima, ove izmene zakona su na granici da li su u skladu sa Ustavom i mogli su da kažu da za ovo neće da glasaju.
 
"Ali ovo upravo pokazuje da nemamo šta da krijemo i da nije bilo krađe, niti bilo kakvih fantomskih glasača i bez problema smo rekli OK", navela je Brnabić.
 
Ona je rekla da SNS ne može da se u potpunosti posveti izbornoj kampanji zbog rešavanje nacionalnih pitanja, posebno predsednik države Aleksandar Vučić što je za stranku veliki hendikep.
  • Stevan

    11.05.2024 18:59
    Varate i kradete
    Varate i kradete na izborima, rekao ODIR. Umesto nosa treba da se pokrijete po ušima. brnaba zna da treba nešto duhovito da kaže pa obavezno lupi.
  • Lila

    11.05.2024 17:20
    Mi živimi zapušenog nosa od 2012. zbog takvih kao što je ona.
  • Lu

    11.05.2024 15:19
    Dziberana
    Opet njen uličarski narativ... sramota sta priča

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.