Drugi avion kojim Srbija šalje pomoć za stanovništvo u Gazi poleteo za Egipat

Drugi avion humanitarne pomoći koji je Srbija uputila stanovništvu u Gazi poleteo je danas sa aerodroma "Nikola Tesla" ka Egiptu.
Drugi avion kojim Srbija šalje pomoć za stanovništvo u Gazi poleteo za Egipat
Foto: 021.rs (arhiva)
U ime Vlade Srbije avion je na aerodromu ispratio ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.
 
Vlada Srbije je juče usvojila Zaključak o slanju humanitarne pomoći u robi Palestini, kao vid pomoći ugroženom stanovništvu usled kritične humanitarne situacije u Pojasu Gaze.
Humanitarna pomoć je u hrani, vodi, medicinskoj opremi, kao i šatorima za smeštaj porodica, a ukupna vrednost robe je blizu tri miliona evra, uz težinu od oko 900 tona, navela je Vlada u petak u saopštenju.
 
Avion sa 52 tone humanitarne pomoći upućen je i juče za pojas Gaze. 
Ostatak robe će biti transportovan i brodom. 
 
Ambasador Srbije u Kairu Miroslav Šestović rekao je danas za RTS da se još ne zna kada će pomoć biti dostavljena stanovnicima Pojasa Gaze jer je prelaz Rafa na granici sa Egiptom zatvoren pošto ga je zauzela izraelska vojska. 
 
On je rekao da oko 7.000 kamiona čeka na severnom Sinaju da isporuči pomoć Pojasu Gaze. 
  • Vlajko

    12.05.2024 01:40
    Pomoc
    @Jan 50,
    Kolko biliona dolara ide svake godine Izraelu za oruzje samo od amerike? Mislim da im ne treba nasa pomoc. Za taoce svi zelimo da prezive ako ih ne izbombarduje IDF u medjuvremenu, a za 15000 poginule palestinske dece vise nema pomoci.
    Za izraelce iz kibuca ne brini oterace jos neke palestince iz zapadne obale pa ce im napraviti tamo nove kuce.
    Ne znam drugo sta da ti kazem jer ocigledno mislis da je jedna strana skroz u pravu a druga skroz u krivu. Toga ima samo u bibliji i u americkim filmovima. U stvarnosti je uvek drugacije.
  • w/e

    12.05.2024 00:47
    cool
    Saljemo simbolicnu pomoc gazi ne bi li potkupili islamske drzave prilikom glasanja za rezoluciju o srebrenici, dok istovremeno prodajemo naoruzanje Izraelu.
  • Slucaj

    11.05.2024 19:53
    Bravo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.