U ponoć istekao rok za predaju izbornih lista, u Beogradu i Novom Sadu proglašeno po osam njih

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji će u Beogradu i ostalim lokalnim samouprava biti održani 2. juna istekao je u ponoć.
U ponoć istekao rok za predaju izbornih lista, u Beogradu i Novom Sadu proglašeno po osam njih
Foto: 021.rs
GIK je do sada, za izbore za Skupštinu Beograda proglasika osam izbornih lista, a kako je ranije objavila televizija N1 bila je najavljena, tokom večeri, predaja još tri liste. To su lista Unije Roma Srbije, lista pokreta "Kreni-promeni" i Grupa građana "Mi – glas iz naroda", piše na sajtu N1 koja je dodala da potpise podrške prikuplja  "Dosta je bilo".
 
GIK inače, izbornu listu koju primi pre ponoći može da proglasi ili vrati i sutra.
Na sajtu GIK-a piše da su proglašene liste koalicije oko Srpske napredne stranke pod nazivom "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" i, pod rednim brojem dva, lista "Ruska stranka - Srbi i Rusi braća zauvek!".
 
Pod rednim brojem tri je lista grupe građana "Ćale ovo je za tebe - Petar Đurić".
Pod rednim brojem četiri proglašena je izborna lista "Grupa građana - za zeleni Beograd - kada ako ne sad - dr Dejan Žujović" i pod rednim brojem pet izborna lista "1 od 5 miliona - Beogradski front - ritam grada, Dušan Teodosijević, gradonačelnik".
 
Kao šesta proglašena je izborna lista "Biramo Beograd - Dobrica Veselinović - Miloš Pavlović", pod brojem sedam je lista "Mi - snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović" i kao osma proglašena je "Narodna lista - Ključ za pobedu".
 
Pored izbora za Skupštinu Beograda, Beograđani će glasati i za odbornike u 17 beogradskih opština.
 
U Novom Sadu je do sada proglašeno osam lista, a GIK-u je podneto devet listi.
  • Beogradjanin

    13.05.2024 09:09
    Beogradjani, prst na čelo !
    Od ovih 8 beogradskih, samo 6. (Biramo Beograd) miriše na opozicionu. Ostalih 7 su zajednički projekti SNS i službi bezbednosti. Oni su im i skupili glasove i overili potpise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f