"Zato što je jedinstvo opozicije narušeno": ProGlas se neće oglašavati do 3. juna

Inicijativa ProGlas najavila je da se do 3. juna neće oglašavati kako bi izbegla da njeno delovanje bude različito tumačeno u odnosu na podele u opoziciji oko izlaska na izbore.
U saopštenju su naveli da arbitraža ili puko učestvovanje u dnevnopolitičkoj borbi "nikada nije bio, niti će biti" cilj ProGlasa.
 
"ProGlas je 30. decembra, zajedno s hiljadama građana, poručio da 'ne pristaje' na poniženje prouzrokovano izbornom krađom na decembarskim izborima. U tom duhu narednih meseci uložili smo ogromne napore da u zajedničkom frontu sa ujedinjenom opozicijom izborimo minimum uslova za slobodne i poštene izbore. Bili smo na dobrom putu da to postignemo. Na našu veliku žalost, u kritičnom trenutku, jedinstvo opozicije je narušeno", saopštili su pokretači inicijative.
Ocenili su da je podela u opoziciji u vezi izlaska na izbore "izuzetno loš ishod".
 
"Uvek smo se prevashodno obraćali onom delu biračkog tela koji je za promene. Sada kada su i ti birači podeljeni, smatramo da bi svako naše delovanje bilo protumačeno u odnosu na te nove podele, a arbitraža ili puko učestvovanje u dnevnopolitičkoj borbi nikada nije bio niti će biti naš cilj", naveli su u saopštenju.
Najavili da će od 3. juna "nastaviti borbu za sistemske promene u društvu".
 
"Uvereni smo da će biti potrebno mnogo napora da se građani ponovo okupe u jedinstven front borbe za istinske promene u Srbiji. Tome će se ProGlas posvetiti u narednom periodu. Zbog svega toga, ProGlas se u skladu sa svojim principima, do trećeg juna neće pojavljivati u javnosti", saopštila je inicijativa.
  • Неко тамо

    14.05.2024 08:39
    Вучић бољу опозицију не може да пожели. Разједињени, неодлучни, слаби, са националном политиком која звучи погрешно (част изузецима) чак и у односу на тренутну националну политику. Е зато ови и треба да нас јашу још, кад смо толико глупи!
  • D

    14.05.2024 08:22
    D
    Mudro! Neka mi neko objasni zašto Opozicija nike izašla na jednu listu iako je znaka da je to jedini dobitak?! Neko je uzeo velike novce od njih da se podele i pogaze medjusobni potpisani ugovor! Djilas nije ko je sami zaključite?!
  • Eon

    14.05.2024 07:01
    Prst na čelo
    ProGlas je postupio pravilno. Uradili su ono što su mogli. Njihov glas razuma se daleko čuo, a poruku su shvatili oni koji su to hteli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.