Tadićev SDS saopštio: Izlazimo na lokalne izbore, samo ne u Beogradu

Socijaldemokratska stranka (SDS) je donela odluku da neće učestvovati na ponovljenim beogradskim izborima zakazanim za 2. jun.
S druge strane, kako je najavila, učestvovaće na lokalnim izborima istog datuma u drugim opštinama i gradovima, saopšteno je danas.
 
U saopštenju SDS, čiji je lider Boris Tadić, navodi da je takva odluka doneta jer nije bilo jedinstva opozicije u vezi sa stavom da li učestvovati ili ne na lokalnim izborima u Beogradu 2. juna.
"Nakon što smo se uverili da je deo opozicije koja izlazi na izbore i dalje protiv širenja opozicionog fronta i sabiranja glasova, bilo je jasno da njihov izlazak na izbore nije usmeren na stvarnu promenu vlasti u Beogradu, već na lične i stranačke interese", navodi se u saopštenju.
 
Drugo, "slažemo se sa delom opozicije koji je uveren da je zajedničkom borbom bilo moguće izboriti se za pomeranje izbora za jesen, kako bi bilo dovoljno vremena za sprovođenje stvarnih poboljšanja izbornih uslova", navela je stranka.
Dodaje se da je doneta odluka da SDS izađe na druge lokalne izbore, "jer su ti izbori pitanje očuvanja opozicione infrastrukture, bez koje nema ni opozicione borbe".
 
"Podsećamo da smo se istom logikom vodili i u vreme bojkota 2020. kada smo učestvovali u bojkotu na parlamentarnom nivou, a izašli na izbore na lokalu. Za svakoga ko ima elementarna znanja iz tehnike politike takva odluka ne da nije pitanje dvostrukog standarda, već je jedina razumna i principijelna", navodi se u saopštenju.
  • Неко тамо

    14.05.2024 08:34
    Ајде доста је било пријатељу, не иде - не иде. Повлачи се кад већ ниси способан да водиш своју странку.
  • Ташоли

    13.05.2024 13:58
    Ајд да је Сима из котларнице одлучио да изађе на изборе па да се успаниче и власт и опозиција.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.