Si Đinping nakon posete Srbiji poslao Vučiću pismo zahvalnosti: Evo šta stoji u njemu

Predsednik Kine Si Đinping danas je povodom nedavne posete Srbiji, u pismu predsedniku Aleksandru Vučiću, izrazio "zahvalnost na toplom i prijateljskom prijemu".
Đinping je u pismu istakao da "pridaje veliki značaj razvoju kinesko-srpskih odnosa i da je spreman da zajedno sa Vučićem ulaže napore u izgradnju zajednice Kine i Srbije sa zajedničkom budućnošću u novoj eri".
 
"Pod našim zajedničkim rukovodstvom, kinesko-srpsko sveobuhvatno strateško partnerstvo svestrano napreduje na novi nivo. Naše dve zemlje uzajamno čvrsto podržavaju vitalne interese i značajne brige, beleže međusobno političko poverenje, solidno unapređenje praktične saradnje, kao i čelično prijateljstvo koje sa vremenom postaje sve čvršće, donoseći opipljive koristi narodima dve zemlje, dajući snažan impuls sopstvenoj modernizaciji i nacionalnom podmlađivanju", navodi se u pismu Si Đipinga Aleksanru Vučiću koje prenosi pres služba predsednika Srbije.
Si je ukazao da su tokom njegove posete "duboko razmenjena mišljenja o bilateralnim odnosima i međunarodnim i regionalnim pitanjima od zajedničkog interesa" i da je postignut niz važnih konsenzusa.
 
"Naše dve zemlje su zajedno proglasile izgradnju zajednice Kine i Srbije sa zajedničkom budućnošću u novoj eri, čime su naši bilateralni odnosi podignuti na novu istorijsku visinu, što će ubrizgavati novi snažan podsticaj večnom prijateljstvu, uzajamnom podržavanju i bliskoj saradnji Kine i Srbije", naveo je on.
U pismu Vučiću kineski lider je naveo da je spreman da sa predsednikom Srbije nastavi da održava strateške komunikacije i redovne kontakte dodajući da "visoko ceni" njegovu "čvrstu posvećenost samostalnosti i samoosnaživanju Srbije" kao i njegovu "dalekovidost zbog doslednog zalaganja za razvoj kinesko-srpskih prijateljskih odnosa".
 
"Pod novom situacijom, kinesko-srpski odnosi već stoje na novoj i višoj istorijskoj polaznoj tački i suočavaju se sa važnim strateškim prilikama i širokim razvojnim perspektivama. Pridajem veliki značaj razvoju kinesko-srpskih odnosa, te sam spreman da zajedno sa Vama ulažem napore da unapređujemo izgradnju zajednice Kine i Srbije sa zajedničkom budućnošću u novoj eri sa neprekidnim novim rezultatima, doprinosimo više blagostanju narodima dve zemlje, dajući novi i veći doprinos svetskom miru i napretku, kao i izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo", zaključio je Si u pismu Vučiću povodom posete Srbiji.
  • Dr Miggyy

    14.05.2024 08:07
    STIŽEMO, NO GDE?
    Nedavna poseta predsednika Kine predsedniku Srbije ozvaničila je "čelično prijateljstvo" dveju zemalja tako bliske po međusobnom odnosu, a tako daleko geografski. Šta će reći „drugi brat“ Putin na to, možda će se formirati "zlatno prijateljstvo", a tu se javlja kao protivnik EU, koja može da ne stane u sadašnjem svetskom metežu. Bilo kako bilo mi idemo napred, a kuda? Sa kineskim vozovima, letećim i plovećim automobilima, fabrikama idu naši političari svuda oko zemljine kugle, a i šire ruku pod ruku sa „čeličnim prijateljima“.
  • Дуле

    13.05.2024 21:48
    Није боравио у Србији ни 24 САТА.
  • pera

    13.05.2024 17:54
    paprika je crvena svaki dan, generale gracias srecan tebi rodjendan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f