FOTO: Vučić razgovarao sa Dmitrom Kulebom i Olenom Zelenskom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrom Kulebom i prvom damom Ukrajine Olenom Zelenskom.
"Veoma dobar i korektan razgovor sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrom Kulebom. Razmotrili smo i dogovorili unapređenje bilateralnih odnosa, sa posebnom željom da uskoro organizujemo ekonomski forum između privrednika dveju zemalja", napisao je predsednik Srbije na svojoj Instagram stranici.
 
Vučić je naveo da će se ambasador Srbije, u kratkom periodu, vratiti na svoju dužnost u Kijev.
 
"Razgovarali smo i o evropskom putu obeju zemalja i nasušnoj potrebi uspostavljanja mira", naveo je on.
Dodao je da je ministru Kulebi ukazao i na probleme sa kojima se Srbija suočava, a posebno na međunarodnom planu.
 
Kuleba se tokom posete Beogradu sastao i sa premijerom Milošem Vučevićem, ministrom spoljnih poslova Markom Đurićem i predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić.
Predsednik Srbije je naveo da je sa prvom damom Ukrajine Olenom Zelenskom razgovarao o kulturnim vezama između dva naroda, kao i o humanitarnim pitanjima.
 
"Posebno smo razgovarali o potrebama najugroženijih kategorija stanovništva i dece, koja su najranjivija u svakom sukobu", napisao je Vučić na Instagramu.
 
 
Istakao je da je Srbija spremna da pruži pomoć u vidu neophodnih sredstava za one kojima je to danas najviše potrebno.
 
"Poželeo sam da se mir što pre vrati u svaki dom, kako bismo obezbedili sigurno detinjstvo i razvoj najmlađima, na kojima ostaje budućnost svake zemlje", poručio je Vučić.
 
Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić je sa Olenom Zelenskom obišla ranije danas Centar za mlade u Beogradu (CEZAM), koji je osnovala Radna grupa Vlade Srbije za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih.
  • Miladin

    13.05.2024 22:50
    široki pogledi
    Treba shvatiti da u politici svako gleda sebe, Rusi tobož pomažu Srbiji a koriste isti metod da drugom uzmu teritoriju na isti način kako je nato i eu uzeli Kosovo od Srbije , tako da od te pomoći nema ništa .
  • Pera

    13.05.2024 20:41
    Svaka čast Vučiću što se manuo Rusije. Ipak poseta Francuskoj ima uticaja.
  • pera nevera

    13.05.2024 19:32
    Slava Ukraini! Heroiam Slava!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f